Ko razmišljate o blagovni znamki in identiteti vaše blagovne znamke, so značilni okviri znotraj katerih razmišljate o Pantonejevi lestvici barve, logotipu blagovne znamke, spletni strani, vizitki in splošni strategiji trženja. Identiteta vaše blagovne znamke se vrti okoli inovativne grafike oblikovanja, profilov socialnih omrežij in domiselnega oglaševanja,  kajne?

Narobe!

Ti dejavniki so seveda bistveni za celoten proces ustvarjanja močnega produkta, ki bodo poudarili trg. Vendar vas bo Delight seznanil z dramatičnim vplivom pisarniške rešitve preko oblikovanja delovnega mesta in pisarniškega pohištva, ki slabo vplivajo na dojemanje vaše blagovne znamke iz strani uporabnika in zaposlenega.

Opremljanje pisarne in notranje opreme: nebrzdani junaki blagovne znamke

Zaposlenega, ki ga pošljete na konferenco, je dejansko podaljšana roka vašega podjetja. Načrtovanje pisarn,  naprav in  v povezavi z delovnem mestom, lahko izrečejo tisoč besed o etiki vaše blagovne znamke in njene identitete. Delovno okolje je dejansko obraz vašega podjetja, zato je pomembno, da ga naredite vašim zaposlenim, obiskovalcem, strankam in partnerjem prijaznega, da bodo dosegali želeni marketinški uspeh. Ali gre za finančno institucijo, katera se poskuša odmakniti  od stereotipov o dolgočasnih, ne navdihujočih pisarn ali o kreativni agenciji, ki želi navdihniti sodelovanje in se pohvaliti z najnovejšo tehnologijo, oblikovanje delovnega prostora, katera igra zelo bistveno vlogo.

V okviru “Oblikovanje delovnega prostora in naprav, povezanih z delovnim mestom” mislimo:

– prostorsko načrtovanje in strateška konfiguracija delovnega mesta

– veliko različnih konfiguracij delovnih mest

– inovativno oblikovano komercialnega pohištva

– sodobna pisarniška oprema (kot je digitalna signalizacija, da lahko pošiljate sporočila   povezana z vašo blagovno znamko v podjetja)

– skrbno izbrane barve, tkanine in zaključna dela

Strateško prostorsko načrtovanje in razporeditev pisarn

Struktura delovnega prostora, ki ste ga izbrali med pisarniškim opremljanjem, mora biti neposredni vpliv vaše blagovne znamke in njene identitete. Podjetje, ki čuti napredovanje, ustvarjalnost in timsko delo bo najbolje odražalo ta odnos skozi oblikovanje odprtih pisarn. Po drugi strani pa za podjetje, ki uporablja številne zapletene procese in ki obravnava zaupne informacije, bi bilo najbolje uporabiti rešitev o akustičnem hrupu, pametna delitev prostorov in zasebnih pisarn –  ločenih z vrati.

Podrobnosti o akustičnih rešitvah za maksimiranje delovne učinkovitosti v pisarnah “open space”Poiščite povezavo: https://www.delight-office.si/pisarniska-akustika/

Ekosistem različnih delovnih okolij

Tesno povezano delovno mesto je dejansko delovno okolje, ki prav tako vključuje načine njegovega dela. Ali želite, da je vaša blagovna znamka napredna, vključujoč  kot mesto, kjer je delovna sila motivirana in produktivna, zato jim  morate  ponuditi izbiro in raven nadzora nad tem, kako, kdaj in kje delati. Združite vse od prostora za timsko delo,  prostora za druženje, sprostitev, zasebne sobe in kako bi ustvarili pozitivno podobo vaše blagovne znamke za  navdihujoče delovno okolje.

Kako izgled vaše pisarne vpliva na vaše zaposlene? Preberite več na: https://www.delight-office.si/kako-lahko-vasa-postavitev-pisarne-vpliva-na-vase-zaposlene/

Poudarjanje ključnih stvari in zaključek

Ko rešite tloris, konfiguracijo delovnega prostora za same izdelke, je čas da razmislite o potrebnih končnih osebnih dotikih. Različne delovne postaje, strateško  klicanje pohištva in tehnologije sta temelj vaše identitete blagovne znamke, vendar barve, tkanine, posebni dodatki in eksperimentiranje s trendi, dajejo osebnost vašemu delovnemu prostoru.

Kako?

Barve:

Barve podjetja ustvarjajo osnove blagovne znamke, vendar se jim ni treba pojavljati le na spletnih straneh, marketinških gradivih in profilih na socialnih omrežij. Barve podjetja morajo biti vključene v oblikovanje fizičnega delovnega mesta zaradi skladnosti in da bo vaša blagovna znamka takoj prepoznavna za notranje in zunanje ljudi.

Tkanine in dodelava:

S tako široko izbiro razpoložljivih stenskih tkanin, talnih obdelav, gradbenih materialov, je to odlična priložnost za igranje s sliko vaše blagovne znamke,  katero predstavite zaposlenemu svetu. Delight ponuja izbiro mehkih tkanin in toplejših barv, ki lahko pomagajo vaši delovni sili, da se počutijo kot da so doma,  v novo opredeljeni  pisarni. To pa bo spodbudilo splošno dobro počutje in duševno zdravje. Izbori postavljene opečne stene, betonska tla in kovinska razsvetljava bodo bolj privlačna za mlajše zaposlene in vam bo pomagalo ohraniti najboljše nove talente.

 

Izvor: https://penkethgroup.com/knowledge-centre/office-design-can-communicate-brand/

 

Avtor: Blogs, Knowledge Centre