Če ste kdaj delali v hrupnem pisarniškem okolje, ste se verjetno soočali z vsakodnevnimi motenjami, pa če je bil to zgovoren sodelavec, glasni zvoki telefona ali radia.

Vprašajte se. Kolikokrat ste morali zapustiti pisarno, da bi našli miren kraj, kjer bi lahko opravili nekaj pomembnega?

Veliko pisarn sprejme odprto postavitev načrta kot način za pomoč skupinskemu delu, vendar hkrati ko združujemo ljudi, lahko izpostavimo prostor motnjam. Ohranjanje ravnotežja med učinkovitim odprtim delovnim mestom brez ogrožanja individualne blaginje in produktivnosti je izziv za veliko podjetij.

14-0004199 (1)

Pisarne odprtega tipa so leglo hrupa; od zvoka tipkovnic do pisarniškega klepetanja in zvonjenja telefonov. V različnem obsegu ima lahko akustika pomemben vpliv na kratkoročno produktivnost, kar ima lahko dolgoročne negativne vplive na blaginje zaposlenega, in v zameno, poslovne prihodke.

Raziskava iz IPSOS-a je pokazala, da so v pisarnah odprtega tipa pisarniški delavci izgubili 85 minut na dan zaradi motečih dejavnikov.

Akustični dizajn je polna preprostih tehnik, ki jih lahko delodajalci uporabljajo, da bi odprte prostore naredili najbolj ergonomske, kot je možno, za svoje delavce. Tehnologija, kot na primer plošča za absorbiranje zvoka, lahko zmanjša hrup na ločenih področjih, in nameščanje preprogo namesto trdega tla lahko absorbira neželene zvoke in zmanjšanje odmeva po celotnem prostoru.

Ideja maksimiranja odprtega tipa prostorov za čim več zaposlenih je mogoče še vedno eden izmed največjih izzivov s katerim se srečujejo oblikovalci.

Če so resnično idealen kraj za sodelovanje s kolegi pisarne odprtega tipa, se mora delovno okolje izpopolniti tako, da je prilagojen za vsakogar.

Ne pozabite, da obstaja veliko različnih načinov za izboljšanje akustike prostora. Kot so ustvarjanje ločenih območih, zvočno izolirane sejne sobe in uporaba materialov, ki absorbirajo in odvrnejo zvoke stran od delovnih miz v bližini prehodov, so samo nekateri od ustvarjalnih načinov za izboljšanje akustike prostora.

Z nekaj skrbnega premisleka o pisarniškem oblikovanju in materialih, se lahko način, na katerega gledamo na naše delovne okolij drastično spremeni za vse nas.