Koronavirus bo spremenil način čiščenja, sterilizacije in razkuževanja delovnega mesta.

Ta članek je del Steelcase analize “Navigating what’s next: Post-COVID Workplace”

Pandemija COVID-19 nas spreminja na toliko načinov – ena najbolj presenetljivih je naša definicija čistosti. Sredstva za čiščenje rok, milo za roke in razkužilne robčke – v trgovinah jih je bilo težko najti, vendar ne nemogoče. Ne zanima nas več le umazanija, ki jo lahko vidimo; raje se zaščitimo pred zelo nalezljivim virusom, pa tudi pred vsemi nevidnimi mikrobi, ki smo jih vedno poskušali očistiti. Gre za fizično skrb, ki nosi s seboj pomembno duševno in čustveno obremenitev. Ker organizacije preučujejo vse načine za vrnitev ljudi v pisarno, ni treba spremeniti le načinov čiščenja, razkuževanja in sterilizacije, temveč tudi transparentnost. Prvi korak je poenostavitev zahtevnosti glede pomena čiste pisarne.
Dobra stvar pri zlu je, da odpira prostor za nov dialog med proizvajalci in managerji objekta. Informacije o varnem čiščenju materialov, uporabljenih v različnih kategorijah pohištva, so vsebovane v priloženih brošurah ali priročnikih. Te podrobne informacije se pogosto obravnavajo rahlo, dokler niso potrebne.

trokovnjaki za površinske materiale Steelcase predlagajo, da tako kot preverjamo nalepke na oblačilih pred pranjem, moramo preveriti tudi smernice za čiščenje tkanin in površin na delovnem mestu in uporabiti metodo, ki najmanj verjetno povzroči škodo, vendar je še vedno učinkovita. Zdaj, ko je poudarek na nadzoru nad okužbami, te informacije še vedno spremljajo vsak izdelek, hkrati pa postaja vse bolj uporabniku prijazen in se ponovno osredotoča na medsebojno koristne pogovore med strokovnjaki za materiale in ljudmi, ki skrbijo za delovna mesta po vsem svetu.

Ko se pojavljajo nova znanstvena odkritja o prenosu virusa, bomo še naprej dodajali svoje znanje o tem, kaj lahko prepreči širjenje virusa. Toda po več kot stoletju uporabe notranjih laboratorijev za strog preizkus naših izdelkov lahko delimo svoje znanje in si pomagamo določiti nekatere najpogosteje uporabljene (in zlorabljene) izraze.

Čiščenje, sterilizacija in razkuževanje niso isto.

 

ČIŠČENJE
Odstranjuje mikrobe, umazanijo in umazanijo s površin ali predmetov. Očistite ga lahko z milom (ali detergentom) in vodo, da fizično odstranite mikrobe s površine. Ta postopek ne uniči vseh mikrobov, vendar se njihovo število in tveganje za širjenje okužbe zmanjšata.

STERILIZACIJA
V skladu z javnimi zdravstvenimi standardi in zahtevami sterilizacija zmanjša število mikrobov na površinah ali predmetih na varno raven. Ta postopek deluje tako, da očistite ali razkužite površine ali predmete, da zmanjšate tveganje za širjenje okužbe.

DEZINFEKCIJA
Nanaša se na uporabo kemikalij za odstranjevanje mikrobov na površini. Ta postopek ne vključuje nujno čiščenja umazanih površin in odstranjevanja mikrobov, vendar lahko tveganje za širjenje okužbe še zmanjšamo s prvim čiščenjem in nato odstranitvijo mikrobov na površinah.
Navodila za čiščenje in vzdrževanje materiala zajemajo načine primarnega čiščenja na površinah Steelcase, dodatne informacije o stopnji dezinfekcije pa bodo kmalu objavljene – po zaključku testiranja združljivosti Steelcase izdelkov ter čistilnih in razkužilnih sredstev.

Velika izbira možnosti
Poleg razmisleka o čiščenju obstoječih izdelkov organizacije razmišljajo tudi o vrstah materialov, ki bi jih v prihodnosti dodali. Dobra novica je, da pisarne niso omejene na le nekaj možnosti, ki se zdijo zelo bolniške, samo zato, ker jih je treba očistiti in razkužiti z izdelki, ki vsebujejo belilo.

“Stranke in oblikovalci skrbijo, da bo šlo za širšo paleto materialov, ki jih je mogoče očistiti z razkužilom, predaleč in da se bodo okolja spremenila in prevzela vtis, da so sterilna,” pravi Kari Miller, vodja Steelcase Surface Materials.“Ampak to ne bi smelo biti tako. Steelcase, Designtex in drugi partnerji že imajo široko paleto možnosti – na stotine opcij in tekstila, trdih in mehkih površin ter drugih materialov, ki jih je mogoče očistiti in razkužiti, ne da bi pri tem vplivali na površine. „

Medtem ko so bili materiali že od nekdaj strogo preizkušeni za čiščenje, še vedno niso bili testirani na dezinfekcijo. Coronavirus je pospešil testiranje načina, kako materiali in izdelki reagirajo na razkužilne raztopine. Začeli so že laboratorijski test v Steelcaseu, zato se strokovnjaki za materiale lahko naučijo in delijo več informacij o tem, kaj je združljivo in kaj ne.

“Trenutno je v znanosti o materialih vznemirljiv občutek nujnosti, pa tudi pri delu na možnih raztopinah za dezinfekcijo in čiščenje,” pravi Melissa Hart, direktorica površinskih materialov Steelcase. »Sodelujemo z Designtexom in našo partnersko mrežo za spremljanje, pregledovanje in ocenjevanje rešitev ter njihov vpliv na našo ponudbo izdelkov. Zavezani smo, da bomo čim hitreje delili tisto, kar se naučimo. „

Tukaj poiščite vire, ki so na voljo za čiščenje in razkuževanje izdelkov Steelcase, in pogosto zastavljena vprašanja.

Vir: Steelcase.com