Mislite, da je vaša pisarna dolgočasna? Dodajte nekaj barv – to bo izboljšalo produktivnost in izkušnjo lastnega delovnega mesta.

Če vaš pisarniški dekor vključuje veliko temnih odtenkov, sivih ali dolgočasnih tonov lahko vpliva na produktivnost zaposlenih. Članek v reviji Podjetnik prinaša rezultate nedavne raziskave o tem, kako lahko barva pisarne neposredno vpliva na kakovost dela zaposlenih. Tukaj je nekaj nasvetov, kako v delovni prostor dodati malo barve:

  1. Poudarite podrobnosti

Dodajanje barvnih podrobnosti je odličen način za povečanje videza navadne pisarne. Iz mize delitev na pisarniške stole, dodajanje barv,  bo bistveno spremenilo vsak prostor. Stoli iz Steelcase serije 1 omogočajo izbiro med različnimi barvami in dodatki. V kombinaciji z belimi stenami, svetlimi tlemi in pisanimi s podrobnostmi bo prostor bolj prostoren in vesel.

Stole prilagodite svojim željam: https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/pisarniski-stoli/steelcase-series-1/

Preprosto in praktično rešitev v odprti pisarni lahko dosežete z Divisio Frameless  zaslonom, ki gladi vizualne meje znotraj delovnih mest, hkrati pa ustvarja toplo in prijetno vzdušje. Praktična pomožna proga omogoča osebju prilagoditev na delovnem mestu in doda dodatno svetlobo pisarniškemu prostoru.

  1. Spremenite tla

Star in uničen tepih lahko uniči videz vsakega prostora in bolj uničen je slabši izgled vaše pisarne. Odločite se za posodobitev delovnega mesta z modularnimi tlaki, ki se lahko prilegajo vsem, kar vam ustreza in dobili boste razburljiv in ustvarjalni prostor. Širok razpon talnih oblog omogoča izbiro prilagodljivih in funkcionalnih možnosti estetike vsakega življenjskega sloga.

Če preproga ni prava rešitev za vaš prostor, zamenjajte vinilne plošče kot alternativo. Te plošče so na voljo v neštetih barvah in stilih, vinil pa je znan po vzdržljivosti in svežini z dolgoročnim pogledom z malo skrbi.

V svojo pisarno vnesite lepoto in inovativnost s funkcionalnostjo:

https://www.delight-office.si/predstavljamo-vam-interface-4/

  1. Upoštevajte psihologijo

Po mnenju psihologov lahko barva neposredno vpliva na ljudi. Lahko celo vpliva na koncentracijo in razpoloženje. Če je vaša pisarna enolična, dodajte rumeno in zeleno barvo, ki vam spodbudi pozitivno razpoloženje in naredi prostor na videz večji in sodobnejši. Kombinacija sivih in belih odtenkov je primerna za moderne in čiste prostore, modri in vijolični odtenki spodbujajo koncentracijo, zato so idealni za pisarne v katerih je stopnja produktivnosti slaba.

Barvo lahko uporabite tudi za ločevanje območij glede na njihov namen. Veliko pisarn se odloči za uvedbo prostora za “sprostitev” in “polnjenje baterij” in tako izbrani prostori so mirni, svetle barve, za razliko od svetlo obarvanih področij stimulacije ustvarjalnosti,  lahko svojim zaposlenim pomagate, da preprosto preidejo iz prve polovice delovnega časa v drugega.

Izvor: https://www.duraflor.com/practical_design/forget-boring-think-bright-office/

Avtor: Duraflor.com