Akustika v pisarni je eden najpomembnejših vidikov: kako pogosto, ko delate na prostem ali v pisarni z veliko ljudmi, greste domov z glavobolom ali z vtisom, da niste naredili ničesar? Razlog je pogosto povezan s slabo akustiko, torej hrupom različnih pisarniških glasov in hrupom (telefoni, računalniške tipke ipd.) v skupnem prostoru, ne da bi ta odmev kakor koli zatrli.

Akustični paneli so odgovor na to naraščajočo težavo, saj izboljšujejo akustiko prostora in posledično zmanjšujejo stres zaposlenih ter povečujejo njihovo produktivnost.

Poleg tega je akustični panel v zadnjem času postal ne le čisto tehnični panel, temveč je prevzel tudi funkcijo opreme in oblikovanja ter obogatil in dal značaj pisarnam. Lahko jih razrežemo in pobarvamo glede na potrebe in notranjo zasnovo.

Obstajajo različne vrste akustičnih panelov: za stensko, mizo, talno ali stropno montažo, vendar mora njihovo količino in pozicioniranje preučiti naša specializirana ekipa, ki z analizo odmeva prostora določi pravi kompromis za doseganje optimalne akustike.

Glede absorpcije zvoka obstajajo posebni laboratorijski testi in posledično certifikati, ki opredeljujejo razred vpijanja zvoka (ki se razlikuje glede na uporabo). Vse plošče v naši ponudbi so certificirane glede zvočne in požarne odzivnosti.

For a better day @ work!
Prijavite se v
Delightful News
in
poiščite najnovejše pisarniške
trende in rešitve

Newsletter