Akustika je za produktivno delo v delovnem prostoru izjemnega pomena. Ste se že kdaj zalotili, da ste odšli z dela v odprtem prostoru ali iz pisarne s polno ljudmi z glavobolom in vtisom, da niste naredili ničesar? Razlog je pogosto povezan s slabo akustiko ali z drugimi besedami s hrupom raznovrstnih glasov in šumov znotraj prostora, ker ni zagotovljene ustrezne zvočne izolacije.

Akustični paneli so odgovor za ta problem, ker izboljšujejo akustiko prostora in posledično zmanjšujejo stres zaposlenih ter povečujejo njihovo produktivnost.

Poleg tega so akustični paneli v zadnjem času postali ne samo tehnični paneli, temveč so prevzeli tudi funkcijo pisarniške opreme in z modernim oblikovanjem obogatili in dali značaj pisarnam. Akustične panele lahko razrežemo in pobarvamo glede na potrebe in zasnovo posameznega prostora.

V ponudbi so različne vrste akustičnih panelov, in sicer za stensko, talno in stropno montažo ali montažo na pisarniške mize. Njihovo količino, velikost in pozicijo znotraj prostorov navadno predlaga naša ekipa strokovnjakov, ki z analizo odmeva prostora določi pravo rešitev za doseganje optimalne akustike.

Koliko zvoka je mogoče zadušiti s posameznim akustičnim panelom, je mogoče določiti s posebnimi laboratorijskimi testi in posledično certifikati, ki opredeljujejo razred vpijanja zvoka in se razlikujejo tudi glede na uporabo. Vsi akustični paneli v naši ponudbi so ustrezno certificirani glede zvočne in požarne varnosti.