Spoznajte kako lahko privabite sonce v vaše prostore z povzdigovanjem rumene barve.

Rumena doda optimizem vašemu domu, razdaja občutek sreče vsakemu, ki vanj stopi. Rumena, s tem ko stimulira živčni sistem, aktivira spomin, spodbuja komunikacijo in kreativnost.

IMG_0997-800x360

Nadzorujte odtenek in nadzorovali boste razpoloženje.Nežna rumena deluje dobro tudi kot nevtralna barva. Sončno rumena pričara poletje v vašem domu. Bledo rumena optično poveča majhen prostor. Široka paleta rumenih odtenkov vam da fleksibilnost pri oblikovanju prostorov z dobro vibracijo.

Hodniki in sobe brez oken lahko mnogo pridobijo z močnim odtenkom rumene.Senca rumene ustvari iluzijo svetlobe. Odtenek maslene rumene barve doda sobi toploto, ter jo tako naredi udobno, medtem ko nežna rumena ustvari občutek spokojnosti.

V kolikor je vaša soba na severni strani, ter v klimatskem okolju z večino sivih dni, vam lahko rumena osveži prostor brez da bi ga zasenčila.

“Rumena je zahtevna barva,” pravi notranji oblikovalec Jennifer Agus pri Agus Interiors. “Je barva ki nas lahko povzdigne, v kolikor izberemo pravi odtenek. Prepričati se morate da ni presvetla ali preblaga, zato uporabite testne pločevinke in jo testirajte na vaših stenah pri dnevni svetlobi.”

b5655_001_lowresBleda oker in nežno zlata sta pravi izbiri za tiste, ki si želijo rumene barve, ki so dostopne in brezčasne. Zemeljsko rumena v kombinaciji s terra cotto ali lilo ustvarita občutek sprostitve. Močna rumena v kombinaciji s sivo barvo ustvari prefinjen prostor. Meden odtenek rumene deluje odlično v kuhinji kjer je velika količina lesa, ter s tem ustvarja občutek domačnosti.

“Obožujem kuhinje prebarvane v tople odtenke rumene, namesto v živ odtenek rumene,” pravi notranji oblikovalec Denna McLaughlin pri City Studios. “Zaradi udobnosti in gostoljubnosti, ki jih ponujajo topli odtenki rumene še raje preživljamo čas v teh prostorih.”

Naj vaš prostor z rumeno barvo vabi vase

  • Uravnotežite rumeno z odtenkom oranžne za živahen prostor namenjen zajtrkom.
  • Stene prebarvane z zlatim odtenkom rumene ter dotikom rjave nam v prostor privabijo čar rustičnega starega sveta.
  • Beneški omet v maslenem tonu lahko doda barvo, globino in teksturo vašim stenam.
  • V kolikor želite rumeno, ki je živahna vendar ne preveč, uporabite odtenek francoske vanilije (kombinacijo rumene, bež in bele) za stene v dnevni sobi.
  • Slamnat odtenek rumene oponaša toploto sveče, kar jo naredi popolno za jedilni prostor.