Naš brezžični svet postavlja zanimiva vprašanja o tem, kako ljudje delujejo v sodobnih pisarnah. Prenosni računalniki, pametni telefoni in tablični računalniki ponujajo mobilnost brez primere, kar omogoča vedno več strokovnjakov, da se umaknejo v svoje najljubše kraje v kavarni ali doma. Fleksibilnost spodbuja idejo, da se delo lahko zgodi kjerkoli.

Toda ali “kjerkoli” res deluje?

Nedavna raziskava, ki je pokazala, da se 71% pisarniških delavcev občasno oddaljuje, 72% jih poroča o izzivih biti oddaljen od pisarne. Ne glede na to, ali gre za glasno okolje, omejen WiFi, nezmožnost tiskanja dokumentov ali težavo pri povezovanju s strežniki podjetja, lahko te težave ogrozijo produktivnost in zmanjšajo produktivnost zaposlenih.

Torej, če obstajajo dejanske ovire pri delu na daljavo, zakaj toliko delavcev še vedno izberejo svoje “najljubše kraje” stran od pisarne?

Nedavna preučevalna študija kaže, da je morda zato, ker imajo raje možnosti, ki pogosto ne obstajajo na delovnem mestu. Na primer, če bi lahko izbirali, 32% starih od 18 do 34 let raje dela v salonskih okoljih kot v tradicionalnih delovnih okolij. Vendar pa je anketa pokazala, da le 25% strokovnjakov razpolaga s temi prostori. Za nekaj srečnežev, ki imajo pisarniške prostore, skoraj polovica pravi, da jih uporabljajo za dejansko delo, ne samo za druženje.


Torej, kaj to pomeni za podjetnike, ki želijo ustvariti prostore, ki pritegnejo in obdržijo najboljšein najpametnejše?

To pomeni, da je ponudba prave drže v pisarni ključnega pomena za dobro počutje zaposlenih. Z raziskavami, ki povezujejo fizično, kognitivno in čustveno dobro počutje do zaposlitve – in povezovanje motiviranosti k rezultatom – pomen prostora, ki vpliva na poslovne rezultate, niso daleč od resnice.

Zato je Turnstone ustvaril nove dodatke naši liniji Campfire. Naša Slim miza je zgrajena tako, da omogoča električne nastavitve, medtem ko nožno stopalo podpira noge in hrbet, medtem ko se naslonite. Skate tabela ponuja gibljivo delovno površino, ki se prilagaja vam, namesto da bi se prilagajala vašemu delu.

Če ste pripravljeni na raziskavo, kakšne nastavitve lahko dosežete v vašem prostoru, vam bomo pomagali preoblikovati vašo pisarno.

Jane Graham

(http://myturnstone.com/blog/lounge-areas-matter-modern-offices/)