Odkrijte novo rešitev, ki agilnim ekipam omogoča nadzor nad lastnim delovnim prostorom. “To je povsem drugačen način načrtovanja prostora. Običajno načrtujete prostor, ga postavite in potem tako ostane. Vendar se s Steelcaseovo kolekcijo Flex odločite za fleksibilnost. Zaposlenim zagotovimo dele in jim pokažemo, kako jih lahko prilagajajo, a ni napačnega načina nastavitve, «pravi Jamie Pell, oblikovalec Steelcasea.

PREGLED OBLIKOVANJA

“Ustvarjalne ekipe običajno delajo na računalnikih in uporabljajo veliko fizičnih pripomočkov. Natisnejo dokumente in slike, tako da potrebujejo veliko prostora, da jih razprostijo, “pravi Pell.

Če kombinirate analogne in digitalne zaslone, bodo člani skupine lažje videli in predstavili projekte, na katerih delajo. Flex Board Cart Steelcase omogočajo, da se deska premika po pisarni, njegova stenska ograja in stojalo pa podpirata več istočasnih vizualnih prikazovalnikov. Poleg tega Microsoftov Surface Hub 2S in Steelcase’s Roam mobilno stojalo omogočata digitalni vsebini še večjo dostopnost.

Člani ekipe lahko sedijo ali stojijo okoli vitkih Steelcase miz iz kolekcije Flex, z veliko prostora za prenosnike in jutranjo kavo.

TIMSKO RAZMIŠLJANJE

Akustične meje in deske so del idealnega prostora, kjer ideje prosto krožijo med kreativnim timskim razmišljanjem. Vitke stoječe mize vse udeležence aktivno vključijo v pogovor.

“Če prostor dobro oblikujete, boste vključili več manjših površin za razmišljanje in izmenjavo idej. Steelcase-ove mobilne plošče Flex Acoustic Boundary vam bodo omogočile razdelitev več prostora na manj specializirane cone, “pravi Anne Sprague, oblikovalka Steelcase-a.

Vgrajena držala lahko plošče in prostostoječe plošče držijo v določenem položaju, kar vam omogoča, da prikažete vsebino tako navpično kot vodoravno. Poleg tega lahko v košare in skodelice Steelcase’s Flex shranjujete markerje, lepljive note in sponke, prav tako jih lahko postavite na mize.

DELAVNICA OBLIKOVALCA

Na oblikovalski delavnici je enostavno sestaviti ekipo – vse kar je potrebno je sestaviti štiri mize Steelcase Flex.

“Te mize je mogoče uporabljati in prenastaviti na toliko načinov. To je še posebej pomembno za ustvarjalne skupine, ki potrebujejo aktivno sodelovanje v obliki skupnega razmišljanja in izmenjave idej. Namizna kolesa se vrtijo v smeri gibanja, zato je premikanje zelo enostavno, vendar ne pod ceno stabilnosti, ki je običajna kolesa ne dopuščajo – ne da bi jih zaklenili, «pravi Sprague.

V položaju, ko so obkroženi s samostoječimi panoji, lahko člani skupine zlahka dostopajo do vseh informacij in idej, ki jih potrebujejo. Poleg tega podaljšani kabel Steelcase Flex Power olajša polnjenje naprave med premikanjem po pisarni. Ta kabel lahko obesite na mizo ali na stojalo in vam bo omogočil, da si kable lepo uredite, kar pomeni, da jih ne boste več privezali ali zvili pod mizo.

OSEBNI FOKUS

V trenutku osredotočenosti bo Steelcase-jev samostoječi magnetni robni panel Flex omogočil, da se člani ekipe ogradijo in izberejo več možnih konfiguracij.

“Te plošče lahko uporabljamo na toliko načinov. Lahko jih povežemo skupaj, razdelimo prostor na manjše zasebne kotičke. Potem, ko pride čas za sodelovanje, jih le ločimo in jih lahko uporabimo za prikazovanje pripetih vsebin, “pravi Pell.

Vitke stoječe mize nam omogočajo, da izberemo, kako držimo svoje telo – tudi ali sedimo ali stojimo. Vgrajena opora za noge zagotavlja intuitivno udobje, obeski pa so rešitev za shranjevanje osebnih predmetov. Vgrajena moč z enim kablom ima do sedem vtičev, mizo pa lahko preprosto premikate neodvisno od nje.

Želite raziskati več načinov dela s Steelcase Flex Collection? Obrnite se na naše svetovalce za zaposlitev.

Izvor: Steelcase.com