Pisarne so prišle na slab glas iz filmov in televizijskih oddaj, ki prikazujejo deželo kabine kot praznino za navdih. Danes se podjetja odmika od pisarniških okolij, katera komedijanti radi opišejo, kot zabavne kraje, kamor zaposleni radi zahajajo.

Raziskave nenehno dokazujejo pomen pisarne za zaposlene in njen vpliv na delo zaposlenih, hrambo in produktivnost. V tem mesecu smo poudarili pet zgodb, ki poudarjajo vlogo pisarne pri ustvarjalnosti, povezovanju in sodelovanju med sodelavci.

Mesto za Sodelovanje

Čeprav nam tehnologija daje sposobnost za delo od kjerkoli, nas še vedno privlači pisarniško okolje, kjer lahko sodelujemo s kolegi. Tudi če bomo lahko delali od kjerkoli, to ne pomeni, da si želimo. Zaposleni želijo prostore, kjer lahko ustvarjajo in sodelujejo z drugimi, zato je pomembno, da delovna mesta to podpirajo. Pridobite predloge za delovne prostore, ki spodbujajo ustvarjalno sodelovanje.

Privlačite Mlade talente

Raziskave kažejo, da Millennials in Generation Z upoštevajo delovno mesto pri določanju delovnih mest. Povezovanje tehnologije, ustvarjanja na prostem okolju in spodbujanje povezave med sodelavci lahko pomaga, da bi pritegnili najbolj nadarjene. Organizacije, ki vključujejo te trende v svoje pisarne bodo pritegnile najbolj nadarjene zaposlenih in hitrejših inovacij.

Poglobitev Povezav

Novi delovni prostori skušajo zagotoviti zaposlenim globlji pomen pri povezavanju s svojimi sodelavci in organizacijo. Ko podjetja to uspešno dosežejo, prekašajo svoje vrstnike. Ključ za doseganje tega cilja je delovno mesto, ki ustvarja fleksibilnega okolja.

Vplivajte na Zagnanosti Zaposlenih

Nedavne raziskave pri Steelcase so odkrile povezavo med našo delovno površino in zavzetostjo zaposlenih. Po geodetski raziskavi več kot 12.000 posameznikov iz 17 držav, so ugotovili, da so zaposleni, ki so bili zadovoljni s svojim delovnim okoljem in imeli nadzor nad delovnem mestu bolj verjetno zelo zagnani.

Zagotavljanje Izbire

Glavni voditelji se strinjajo, da izbira na delovnem mestu izboljšuje sodelovanje in zagnanost zaposlenih, vendar je zaposleni treba ponuditi prave vrste izbiro. Preveč izbire, kompleksne odločitve, ali napačna vrsta okolja lahko povečajo frustracije.