Intervju z Autumn Gloetzner z DLR Group

Steelcase 360 Magazin

Obstaja kulturno gibanje v oblikovanju pisarn, premišljeno ustvariti destinacije, ki so bolj osredotočene na posameznika – fokusiranje na načrtovanje, pomembnost in učinkovitost. Poudarek je na dobrem počutju in presečišču fizičnega, kognitivnega in čustvenega dobrega počutja na delovnem mestu. To je Autumn Gloetzner, višja oblikovalka pri DLR Group, integriranem načrtovalnem podjetju v Houstonu, želela povedati o vlogi tega kulturnega gibanja pri oblikovanju pisarn svojega moštva.

Steelcase 360: obljuba blagovne znamke DLR Group je da povečamo človeško izkušnjo z oblikovanje. Kako to dosežemo?
Autumn: V središču celostnega oblikovanja družbe so sodelovanja, interdisciplinarne skupine, sestavljene iz vseh zainteresiranih strani projekta življenjskega cikla. Prvak te skupine je resnično sodelovanje, odprta izmenjava informacij, skupno tveganje in nagrade, odločanje, ki temelji na vrednosti, in obvladanje uporabo tehnologije za dvig oblikovanja. Rezultat je trajnostna zasnova visoke gradnje zmogljivosti za trajnostno prihodnost.

Steelcase 360: Kot oblikovalno podjetje, si predstavljamo vašo pisarno kot navdih. Da bi to dosegli, kakšni so bili vaši cilji, ko ste začeli proces načrtovanja?
Autumn: Naš glavni cilj je bil ustvariti oblikovalsko središče, kot tudi delovni prostor za sodelovanja, da ga lahko delimo z našimi strankami in partnerji iz industrije. Sočasno sodelovanje z našimi projektnimi partnerji bo omogočilo več povezav, ki nam pomagajo, da komuniciramo in gradimo našo skupnost izven naših tipičnih srečanjih s strankami oziroma projektnih partnerjev. Želimo stati za svojimi vrednotami; želimo omogočiti večjo izbiro na delovnem mestu in ustvariti prostor, da bo zaoskril inovacije in sodelovanje. Menimo, da če bomo lahko ustvarili sinergije z našimi partnerji, bomo lahko ustvarili bolj edinstveno in navdihujoče mesto..

Steelcase 360: Kako oblikovanje svoje pisarne odraža kulturo vašega podjetja?
Autumn: Naša kultura je zelo podjetna, zato smo ustvarili različne prostore za to – da bi navdihnili ustvarjalnosti. Prav tako spodbujamo zdravje in dobrego počutje z zagotavljanjem dvižne mize in vrsto različnih možnosti sedenja.

Steelcase 360: Obožujemo sodelovanje pohištva Steelcase-a in Coalesse-a za vključevanje v poslovne prostore. Kako zagotovite ravnotežje med estetičnimi izdelki in izdelki, ki pomagajo ljudem pri dobrem opravljaju dela?
Autumn: Z zagotavljanjem različnih delovih prostorov ustvarimo izbiro. Možnost da izberemo kje in kako želimo delati. Ponujanje izbire poganja delavnost.

Steelcase 360: Povete nam več o stenah z grafiti kot zidana opeka – res doda edinstvenost prostoru.
Autumn: Naročili smo lokalnega ustvarjalca grafitov, da ustvari izgled zidane opeke. Za to nas je navdušilo podjetje Houston in naša zaveza, da našim strankam zagotovimo videnje poslušaj.OBLIKUJ.dostavi. Znotraj našega prostora samo želeli le en strukturni element, zato zidana opeka pokriva ta stolpec. Zaradi odprte zasnove naše pisarne, je to osrednja točka našega prostora.

Steelcase 360: Kje ste, kot oblikovalka, našli svoj navdih?
Autumn: Moj navdih običajno prihaja iz lokalnega okolja in topografije po določenem mestu. Prav tako dobim veliko navdiha z zasnovo izdelkov.

Steelcase 360: Kaj mislite, kakšna izgleda prihodnost delovnih prostorov?
Autumn: Vedno bolj bo mobilnih delovnih mest in krajev, kamor bodo ljudje radi zahajali, ne da so obvezani biti tam. Prostori bodo bolj urbani v smislu delati v udobju in zameglitve med notranjostjo in zunanjostjo; ti dejavniki povečajo produktivnost in izboljšajo priložnost sodelovanja. Ljudje imajo dostop do informacij in drugih ljudi od kjerkoli in kadarkoli. To bo omogočilo bolj proste komunikacije in manj prostorov.