Odprta pisarna ostaja, ampak ko porušimo stene, za arhitekte in oblikovalce nastanejo novi izzivi. Kako lahko v pisarni z manj oddelki in manj zasebnosti načrujemo prostore, ki nudijo čustveno, fizično in kognitivno udobje za osebje in zaposlene?

SW_1_Lounge_s11_hi_3200_2400_90

Naša raziskava je pokazala, da okolja, ki združujejo udobje, funkcionalnost in čustveno zadovoljstvo navdihujejo ljudi, da opravljajo svoje delo kar se da najboljše. Ta vpogled vključujemo v našo pohištvo in načrtovanje idej, in tako smo ustvarili tri nasvete, ki jih je treba upoštevati pri naslednji zasnovi odprte pisarne.

Uporabite pohištvo kot arhitekturo

Massaud_S01_hi_2400_3203_90Ustvarite vsestransko delitev prostora in ograd ob tem, da ohranite splošen občutek odprtega, družbenega okolja z uporabo pohištva kot arhitekturo. Kabine in zasloni lahko ustvarijo občutek konferenčne sobe, a obenem odprto za širše okolje. Ti prostori lahko služijo kot mesto za skupine, da se srečujejo in sodelujejo, kar jim omogoča, da so ločeni od velikih skupin, medtem ko so v bližini svojih delovnih postaj.

Ustvarite zasebna zatočišča

Sredi odprte postavitve pisarn, osebje potrebuje prostor, kjer lahko doživijo zasebnost. Zasebni kotički omogočajo zaposlenim, da so enostavno dostopni, medtem ko uživajo osebni čas fokusiranja. Naredite zasebne prostore zaželjene z lepo opremo, ki podpira delo v sproščenem položaju, kot so osebne mize, ležalniki in vtičnice.

 


Vključite prostore za prosti čas.

Ni potrebno, da zaposleni stalno sedijo v svojih delovnih stoli, z dvema nogama na tleh, da bi bili produktivni. Sproščeno sedenje sprosti telo, zmanjša stres in generalno gledano povroči, da se ljudje počutijo bolj udobno.

Vključite prostore za prosti čas v model vaše odprte pisarne, ter naj vključujejo udobno pohištvo. Spodbudite osebje, da izkoristijo možnost sprostitve sredi dneva tako, da ste jim sami vzor. Ko zaposleni opazujejo vodstvo uporabljati te prostore, bodo kaj kmalu začeli slediti.

Hosu_s02_hi_3600_2400_90