Preučili smo, kako prepoznati pravi čas in razloge za začetek popolne preobrazbe delovnega prostora in smo objavili članek z nasveti o tej temi. V tej objavi si želimo  ponuditi naš strokovni nasvet o tem, kdaj  začeti razmišljati o posodobitvi videza in posledično uživanja prostora.

Ta sprememba vključuje dejavnike, kot so:

 1. a) različne barve
 2. b) tkanine in zaključne plasti
 3. c) videz in konfiguracija prostora
 4. d) manifestacija lastnega izdelka
 5. e) sodobno pisarniško pohištvo

Zahvaljujoč našim dolgoletnim izkušnjam z različnimi strankami smo ugotovili, da je pravi čas za obnovo delovnega območja, ko želite …

 1. Pridobivanje novih in obdržati stare zaposlene

To je še posebej pomembno, ko govorimo o novih zaposlenih, saj bo to vizualna izkušnja prostora, ki jo bodo prvi izkusili v prihodu v vaše podjetje. Vendar je estetika prostora povezana z “vibrom” in kultiviranimi kulturami, ki so pri tem ključnega pomena privabljanje in ohranjanje kakovostnega osebja. Na primer, če želite spodbuditi raznolikost vas brezplačna komunikacija in izmenjava idej, boste imeli velike koristi od odprte pisarne in veliko izbiro različnih delovnih nastavitev.

 1. Pustite močan prvi vtis

Vizualna izkušnja prostora je ključnega pomena tudi za stranke, kupce  in druge zunanje sodelavce. Pridejo v vaš prostor in vi želite, da pustijo močan prvi vtis, ki jim bo ostal v spominu. Zato je to najbolj očiten kraj, kjer morate začeti s prenovo recepcije. Movida fleksibilna delovna postaja, prilagodljiva zasnova, sestavljena iz le nekaj komponent. Predvsem dostopna in enostavno nastavljive z možnostjo deljenja in zagotavljanja zasebnosti. Pomislite na barve, pohištvo in način, kako boste lahko pokazali, kdo ste in s čim se ukvarjate.

Dobra miza za vsako opravljeno delo: https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/pisarniske-mize/movida-pisarniske-mize/

 1. Učinkoviteje prikažite identiteto vašega izdelka

Del velikega vtisa je, da učinkovito dosežemo identiteto vašega izdelka, ki se prenese na vsakogar, ko vstopi v prostor.

To lahko dosežemo s strateškim načrtovanjem prostorske konfiguracije z uporabo različnih barv, dodajanjem tehnologije in pohištva – vse to prispeva k videzu vaše pisarne. Če menite, da vaš poslovni prostor trenutno ni v skladu z vašimi izkušnjami in identiteto izdelka, je skoraj nujno za estetsko preureditev.

 1. Poskusite s trendi v industriji

Eden od bolj pogostih razlogov, zakaj se ljudje odločijo za prenovo poslovnega prostora je  eksperimentiranje z vročimi trendi v industriji oblikovanja. Tu so trendi, ki jih pričakujemo in to bo velik hit v letu 2019:

 1. a) vse večja priljubljenost uvajanja elementov stanovanjskega oblikovanja v poslovne prostore
 2. b) nadaljnji razvoj biofizikalnih poslovnih prostorov
 3. c) povečanje priljubljenosti procesa personalizacije poslovnega prostora
 4. Navdih nove kulture podjetja

Trdno verjamemo, da je oblikovanje delovnega prostora neposredno povezano z obnašanjem in stališči, ki ga uporabljajo. Da bi spodbudili želeno kulturo dela morate zagotoviti primerno delovno okolje. Na primer, če menite, da je komunikacija, izmenjava idej in sodelovanje med zaposlenimi slabo, razmislite o prerazporeditvi pisarniškega pohištva za sodelovanje. Idealna rešitev za prostorsko organizacijo je nova Steelcase Share It zbirka, ki strukturira odprt načrt delovna mesta v pisarnah, prilagojena za interakcijo, delitev in osredotočenost. Z uvedbo teh večnamenskih  delovnih prostorov boste imeli bolj ustvarjalno in sinergijsko delovno kulturo.

Oglejte si zbirko Share It : https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/sistemi-za-shranjevanje/share-it-sistemi-za-shranjevanje/

 1. Spodbujati blaginjo zaposlenih

Barve, tkanine in teksture lahko močno vplivajo na duševno počutje in čustveno stanje ljudi. Zato priporočamo posodobitev poslovnega prostora, če mislite, da trenutno uporabljene barve in vzorci lahko negativno vplivajo na duševno zdravje ali srečo zaposlenih.

Elementi, ki jih je treba upoštevati:

 1. a) Rdeča lahko poveča stopnjo stresa, poveča pritisk in povzroči jezo
 2. b) Rumena je pozitivna in spodbuja ustvarjalnost in angažiranost zaposlenih
 3. c) Modra lahko spodbuja občutek zaupanja, umirjenosti in ravnotežja
 4. d) Zelena je barva narave in v stresnem okolju lahko pomirja

Izvor: https://penkethgroup.com/knowledge-centre/update-look-office/

Autor: Blogs, Knowledge Centre