Tri najpogostejše napačne predstave o pisarniških prostorih, ki jih želimo deliti z vami v tem članku, so naslednje:

  • Odličen poslovni prostor mora biti “odštekano” urejen in opremljen z mizami za namizni tenis
  • Z rušenjem sten se bo izboljšalo sodelovanje med zaposlenimi
  • Sprememba opreme bo spremenila način dela zaposlenih

1. Napačna predstava

Odličen poslovni prostor mora biti “odštekano” urejen in opremljen z mizami za namizni tenis.

Ko ljudje prvič slišijo za odlično opremljeno pisarno so prve stvari, ki jim padejo na misel pisane vreče za sedenje, namizni tenis, pisarniški stoli s kolesi in podobni predmeti v tem stilu. Ampak bodimo pošteni: ne moremo jih kriviti, ker so najprej pomislili na tipično Google pisarno.

Ljudje se po navadi osredotočijo izključno na materialno razsežnost pisarniških prostorov. Lažje se jim je osredotočiti na tisto, kar vidijo, kot pa v spremembi iskati kulturne vidike. Kljub predpostavki, da lahko estetika izboljša ustvarjalno mišljenje, smo trdno prepričani, da opremljanje prostora in pohištvo ne sme biti izhodišče za ustvarjanje odlične notranjosti pisarne.

Tista podjetja, ki namerno razvijajo motivacijske strategije za delo, ob upoštevanju poslovne vizije prihodnosti, so najbolj uspešne pri ustvarjanju odličnih pisarniških prostorov. Imajo jasno določen namen spremembe načina dela, predvsem za preprečevanja skupin v družbi, pritegnitev talentov, izboljšanje sodelovanja in spodbujanje podjetništva v organizaciji. Ta podjetja imajo vizijo vredno širjenja na druga podjetja, ne samo namizni tenis.

2. Napačna predstava

Z rušenjem sten se bo izboljšalo sodelovanje med zaposlenimi.

V večini primerov je ključna nuja za posodobitev notranjosti in ustvariti poslovno organizacijo, ki je dobro povezana in temelji na sodelovanju. Pojavlja se želja za zamenjavo vertikalnih hierarhičnih odnosov z horizontalnimi mrežami, ali za povezovanje zasebnih tradicionalnih funkcij preko multi-funkcionalnih skupin. Vendar prepogosto se domneva, da rušenje zidov, ki delijo delavce, v pisarnah prisili zaposlene k sodelovanju. To je daleč od resnice.

Dobri poslovni odnosi ne pridejo spontano kot posledica pozitivnih čustev, moštvenega duha in trdega dela. Poleg tega je zaradi brisanja tradicionalnih meja vzpostavitev razlike v avtoriteti, talentu in perspektivi težje- in bolj pomembno. Torej, da bi dosegli uspešno delovno okolje, podjetja potrebujejo za razvoj nova stališča, sposobnosti in spretnosti, ki se razlikujejo od starih. Združitev besed (“želim”) in spretnosti (“Imam sposobnost”), je ključ na poti do uspeha.

Na koncu je pomembno ustvariti in vzdrževati občutek timskega duha. Vodje morajo upoštevati pomen vključevanja posameznikov v njihovi ekipi in razmisliti o ohranitvi te povezave. Le na ta način se lahko pokažejo prednosti vzpostavitve horizontalne mreže odnosov in multi-funkcionalnih skupin, brez tega da bi bilo vidno samo fizično pomanjkanje sten.

3. Napačna predstava

Sprememba opreme bo spremenila način dela zaposlenih

Sprememba načina se ne zgodi čez noč. Poseben izziv je reševanje določenih dolgoročnih delovnih navad, ki so jih mnogi pridobili z leti dela na isti način. Največja napaka, ki sem jih videl je, da podjetja menijo, da se bo nova, navdihujoča notranjost ustvarila sama po sebi in v skladu s tem se bodo spremenili tudi ljudje.

Za začetek mora obstajati zavest in želja po spremembi in vsak posameznik mora iti skozi vprašanja, kot so “Kaj za mene osebno pomeni ta novi način dela?« in »Zakaj si želim delati samo na tak način?”. Prostorsko načrtovanje bo prispevalo k spremembam, vendar pa je ne bo ustvarilo samo od sebe.

Na koncu…

Ne vlagajo vsa podjetja v svoje delavce, ko uvedejo nov način dela. Zato ni presenetljivo, da so najbolj uspešna podjetja tista, ki pridobivajo nove nepremičnine in uspešno odkupujejo na vseh ravneh ter pri tem upoštevajo svoje ljudi. Vsaka organizacija mora graditi in deliti svojo edinstveno zgodbo, da bi začutili, da njihov pisarniški prostor resnično predstavlja njihovo delo, zaposlene in stranke. Samo trdno stališče do sprememb in jasno opredeljen namen je razlog, zakaj bi do spremembe sploh prišlo in to lahko spodbudi ljudi, da vidijo prave priložnosti, ki jim jih nudi nova poslovna notranjost. Brez nevarnosti, da to dojemanje razporedi prisotnosti ping pong mize.

Če želite po branju karkoli deliti z nami, nas kontaktirajte. Ali če ste zainteresirani za nadaljnji branje obiščite: https://www.steelcase.com/insights/360-magazine/