Ker je novo leto že v teku, smo želeli z vami deliti svoje napovedi možnih vročih trendov pri oblikovanju za leto 2019.

Prilagojena delovna okolja

Delight Office Solution trdi, da je prilagodljivost in ugodnost za zaposlene še vedno glavni dejavnik, ki se upošteva pri oblikovanju pisarniških prostorov. Ker je tako, bo osebnostno oblikovanje rasti vse bolj priljubljeno v letu 2019. Zaposleni iščejo delovno okolje, ki zadovoljuje njihovim individualnim potrebam.

Komercialni direktor Bruntwooda, Andrew Butterworth  prilagojeno  na to temo oblikovanje pravi naslednje:

“Ne samo, da (osebno oblikovanje) navdihuje in spodbuja delavce na ustvarjalnost, ampak bo spodbujalo blaginjo posameznikov, povečati njihovo angažiranost in podjetjem omogočiti, privabiti in obdržati najbolj nadarjene ljudi v njihovih panogah.

Steklene zidne pregrade

Vidimo vedno več zahtev za notranje dekoracije in pisarniške elemente, ki se ukinja poklicna hierarhija med višjimi zaposlenimi in preostalo delovno silo.

Naš partner DEKO s svojim minimalističnim in prefinjenim dizajnom omogoča enostavno prilagajanje vseh vrst prostorov: https://www.delight-office.si/pregradne-stene-sl/sistemske-pregrade-sl/

Elementi, kot je socialni prostor, omogočajo zaposlenim na različnih položajih v podjetju, da komunicirajo na isti ravni, ne da bi se ustrašili z njimi govoriti v prostorih upravnega odbora ali uradnih salonov za sestanke. Ta vrsta fizične preglednosti ima potencial, da razvije bolj pregledno poslovno kulturo podjetja, pa tudi boljšo komunikacijo.

Inkluzivno oblikovanje delovnega okolja

Vključujoče delovno okolje bo vse bolj osredotočeno na leto 2019. Revija Forbes je koncept inkluzivnega okolja opredelila kot prostor »dostopnosti« in »uporabnost izdelka “, ki se nanaša na univerzalno oblikovanje pisarn s posebnim poudarkom na elemente, kot so:

  1. a) različne fizične sposobnost
  2. b) različne duševne sposobnosti in duševno zdravje
  3. c) pretočnost pri vprašanjih spola, spolnosti in identitete.

Oblikovanje biofilov in ekološka občutljivost v pisarni.

Znano je, da je biofilija velik hit na področju notranje opreme in da ne kaže, da se bo kaj spremenilo.

V letu 2019 bodo podjetja še naprej uživala številne prednosti opremljanja naravnih elementov,  kot so organski materiali, bivalne stene, vodni okraski in naravne luči v vaši notranjosti.

Vedno večja priljubljenost estetike oblikovanja pisarn iz biofilma,   pomeni premik k ekologiji sprejemljivejšo prakso na delovnem mestu. Med najpomembnejšimi dejavniki pospeševanja  bo ta premik sprejel ukrepe za zmanjšanje količine plastike v pisarni in omejitev poraba papirja.

Podjetja, ki ponujajo storitve upravljanja tiskanja, so odlična rešitev za vas, če želite zmanjšanje porabe papirja v korist okolja in lastnih prihrankov.

Sprostitev, okrevanje in rekreacija

Vzpostavitev zdravega in produktivnega ravnovesja med poslovnim in zasebnim življenjem je tisto, kar se okoli katerega vrti celoten proces oblikovanja. V letu 2019 bomo k temu prispevali in se osredotočili na uvedbo prostora, kjer lahko osebje prostor zapusti, se okrepi, sprosti in izmenja nekaj besed s sodelavci.

Primeri, kako omogočiti so:

  1. a) zasebne kabine za telefonijo
  2. b) namenske socialne prostore
  3. c) delovne kavarne
  4. d) udobni prostori za sedenje
  5. e) uvajanje stanovanjskih elementov v poslovni prostor.

Izvor: https://penkethgroup.com/knowledge-centre/office-interior-design-trends-2019/

Avtorji: Blogs, Knowledge Centre