Trend “druge narave” je trend “oblikovanja rastlin in biofilmov”, ki doseže svoj vrh, to je točka, ko “modernost” trend presega in kjer tak pristop postane trajno vtisnjen v filozofijo oblikovanja kulture, ki se počasi sprejema kot norma. Oblikovanje biofilma je skupaj z rastlinami, ki so del te filozofije, postalo standardna praksa, ki se bo prenašala na generacije kot nujnost, ki temelji na oblikovnih konceptih, kot so okna ali stopnice pri načrtovanju stavb.

Če širša skupnost v kolektivni kulturni zavesti ne bi oblikovanje biofilma tako sprejela in uveljavila,  ne bi doživelo današnjega uspeha. Vsi objekti, od pisarniških stavb in hotelov do nakupovalnih središč vključujejo “zelene stene”, rastline, drevesa ali cvetje v notranjem ali zunanjem okolju.

Vključitev tega trenda na seznam 2019 je več kot zgolj razglasitev temeljne moči rastlin. To je tudi dokaz, da se arhitektonski in notranji okvirji, povezani z oblikovanjem, še naprej razvijajo v nove in fantastične načine. To je spodbuden položaj za tiste, ki delajo v poslovnih stavbah. Načrtovanje prihodnosti končno upošteva potrebe tistih, ki delajo znotraj  poslovne stavbe.

Trend, ki daje prednost zelenemu notranjemu oblikovanju, se je razvil iz preproste modne izjave v subtilno potrebo v oblikovalskem gospodarstvu. Interaktivni uvod v oblikovanje biofilma vam bo omogočil, da predstavite globalnega strokovnjaka na področju trajnostne arhitekture in notranje opreme, Oliverja Heatha. Sodelovanje med Interface in Delight Office Solution Hrvaška napove prihod svetovnega strokovnjaka na področju trajnostne arhitekture in notranje opreme, za kar bomo kmalu pridobili več informacij.

Toda kaj je biofilno oblikovanje? V osnovi uporablja naravo kot arhitekturni okvir, ki združuje naravne vzorce in oblike z grajenim, umetnim okoljem. To naredimo s posebno teksturo, vzorci, naravno osvetljenostjo in rastlinami.

Značilnosti trenda “druge narave”:

– imeti potrdilo WELL

– imeti potrdilo Fitwel

– imeti potrdilo LEED

– žive, zelene stene

– rastline

– naravni materiali – uporaba lesa in kamna za ustvarjanje podobnih vzorcev v naravi

– naravno osvetljevanje

– toplotno ugodje in visokokakovostni prezračevalni sistem

– vizualne povezave z naravo

Izvor: https://www.ambius.com/blog/office-design-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Autor: Zack Sterkenberg