Navadni, enobarvni zidovi so stvar preteklosti. Nasprotno, vznemirljivi, abstraktni vzorci in geometrijske oblike predstavljajo nov trend v oblikovanju hodnika, sejnih sob in preddverju poslovnega prostora povsod po svetu.

V pisarniškem prostoru smo opazili povečanje števila abstraktnih geometrijskih oblik, ki jih dodajajo, da dvignejo videz sob, kot so kuhinja, prostor za sprostitev, recepcija, ustvarjalnih prostorov  je povedala  Laura Burns-Lambert – strokovnjakinja za oblikovanje.   Miza Steelcase je namenjena ustvarjanju posebne osebnosti v pisarniškem prostoru.

“Območja, ki so tradicionalno zelo konzervativna gredo skozi pravo preobrazbo – dodajajo se različnim vzorcem tople barve, pomešane s pastelnimi ali krepkimi detajli. Opazili smo tudi, da črno-bele kombinacije množično dodajajo različne sive odtenke barv, s čimer se doseže fenomenalni učinek “. Steelcase Lockers kolekcija omaric omogoča možnosti za prilagoditev pisarne z različnimi barvami in materiali, ki jih poleg estetskega zadovoljstva praktično izraža skozi prostorsko delitev v odprtih pisarnah.

Kot del tega novega vala spodbujanja ustvarjalnosti v pisarniškem oblikovanju je postala tudi pomembna “Pisarna osebnosti”. Poslovni prostori so namreč nosilci duha podjetja, vidne so različne značilnosti kulture na njihovih stenah.  To se kaže tudi v izboru barv in vzorcev. Prenašajo se vse obsegajoče oblikovne značilnosti, ki se vse pogosteje uvajajo potencialnim strankam, pa tudi do trenutno zaposlenih. Rečeno je, da je slika vredna tisoč besed – zdi se, da oblikuje.

Izvor: https://www.ambius.com/blog/office-design-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Avtor: Zack Sterkenberg