Steklene predelne pisarniške stene so povzročile veliko razprav in nestrinjanj o njihovih prednostih in slabostih.

Nekateri managerji verjamejo, da lahko dosežejo najvišji nivo učinkovitosti z ločevanjem svojih timov, saj se tako zagotovijo delovno okolje brez zunanjih motenj, spet drugi pa mislijo, da je živahno in interaktivno okolje ključnega pomena za najvišjo stopnjo učinkovitosti.

Ne glede na to pa steklene predelne stene prinašajo neizpodbitne koristi. Spodaj so naštete prednosti uporabe steklenih predelnih sten.

Večja produktivnost

Namestitev steklenih predelnih sten v pisarnah poveča produktivnost zaposlenih. Zavedajo se, da so lahko pod stalnim nadzorom, zato delo opravijo bolj skrbno. Steklene predelne stene zaposlene odvračajo od lenobnosti v pisarni, poleg tega pa spodbujajo njihovo odgovornost, obe lastnosti pa prispevata k večji produktivnosti.

Namestitev steklenih predelnih sten pripomore tudi k manjšemu nivoju hrupa v pisarni, saj so stene nekako zvočno izolativne, kar zmanjša zunanje motnje in izboljša produktivnost.

Fleksibilnost

Največjo finančno pridobitev namestitve steklenih predelnih pisarniških sten predstavlja fleksibilnost, ki jo prinesejo.

Medtem ko je spreminjanje postavitve tradicionalnih sten lahko zelo zapleteno in drago, je demontaža in premikanje steklenih predelnih sten enostavno, kar je odlično, če želite v pisarno dodati nov del ali pa potrebujete več prostora.

Demontaža steklenih predelnih sten ni le preprosta, pač pa ne prinese nobenih dodatnih stroškov. Posledično lahko kadarkoli spreminjate postavitev vašega pisarniškega prostora glede na vaše potrebe in okoliščine.

Preprosto vzdrževanje

Čeprav se morda na prvi pogled ne zdi tako, so steklene predelne stene relativno preproste za čiščenje in vzdrževanje, saj lahko uporabljate sistem čiščenja oken in tako hitro očistite steklene stene.

Čeprav lahko za čiščenje uporabite enake pripomočke kot za čiščenje oken, je priporočljiva uporaba krpe iz mikrovlaken.

Učinkovitost

Namestitev steklenih predelnih sten lahko učinkovito zmanjša porabo električne energije, še posebej podnevi. Manjša odvisnost od umetne svetlobe, ki je pogosto draga, zmanjša količino porabljene energije in vam tako prihrani veliko denarja.

Poleg finančnih koristi pa ima minimalna poraba energije pozitiven učinek na okolje. Tako steklene predelne stene omogočijo bolj učinkovito porabo prostora in povečajo učinkovitost porabe energije.

Izboljšana osvetljenost

Delovni prostori se danes soočajo s pomanjkanjem naravne svetlobe, kar predstavlja enega izmed največjih problemov današnjega časa, še posebej ker se velikokrat odraža v pomankanju energije na delovnem mestu in utrujenosti zaposlenih.

Lahko pa izboljšate zdravje in moralo vaših zaposlenih, tako da spremite predlagano ali obstoječo razporeditev vaše pisarne in tako v pisarno spustite dovolj naravne svetlobe.

Namestitev steklenih predelnih sten je eden najboljših načinov za pridobitev naravne svetlobe.

Zasebnost

Nasprotno od splošnega mnenja namestitev steklenih pisarniških sten ne pomeni neizogibnega ogrožanja zasebnosti. Veliko ljudi odlaša z namestitvijo steklenih predelnih sten, saj ne želijo ogroziti zasebnosti svojih zaposlenih.

Steklene predelne pisarniške stene so lahko tudi peskane, kar prinese enak občutek odprtega prostora ter enako količino naravne svetlobe kot drugi tipi stekel, ne da bi pri tem ogrozili vašo zasebnost.

Estetska vrednost

Danes je zaradi vse večje globalne konkurence, vse težje pridobiti nove stranke. Če želimo na nove stranke narediti dober vtis, sta učinkovitost in prezentacija ključnega pomena.

Nedvomno steklene predelne stene prinesejo pisarni eleganten in urejen korporacijski videz in vzdušje.

S tako široko izbiro načinov obdelave stekla, kot sta peskanje in jedkanje, steklene predelne pisarniške stene prinesejo moderen videz, ki lahko dopolni skoraj vsako delovno okolje.

Trpežnost

Poleg tega, da so steklene predelne stene najraznovrstnejša predelna rešitev, bo primerna debelina stekla vaših steklenih predelnih sten zagotovo prestala vse vsakodnevne preizkušnje. S pravilnim ravnanjem in vzdrževanjem imajo lahko steklene predelne stene zelo dolgo življenjsko dobo.

Čeprav se boste morda težko odločili, kateri tip stekla izbrati za vaše delovno okolje, saj je trenutna izbira stekel za steklene predelne stene zelo široka, morate ob vaši odločitvi upoštevati videz in vzdušje vaše pisarne in že obstoječo dekoracijo.

Zaradi širše ponudbe oblikovanja steklenih predelnih sten, le-te postajajo vedno bolj priljubljene.

https://www.glassonweb.com/article/benefits-installing-glass-office-partitions