Kaj potrebujete na pisarniškem stolu – ne glede na to, ali delate v pisarni ali od doma.

Izvor: Steelcase.com

Po mesecih dela od doma ste se verjetno začeli zavedati, da sedenje na stolu v jedilnici, kavču ali postelji ne deluje več. Raziskave so pokazale, da ljudje dlje sedijo, ko delajo od doma. Preučevali smo znanost in učinke dolgotrajnega sedenja in ugotovili, da vam ergonomski stol zagotavlja udobje in produktivnost, ne glede na to, kje delate. Ljudje, ki že dolgo sedijo na ergonomskem stolu, so svojo produktivnost dejansko povečali za 17,8% (študija produktivnosti in vpliva na ohišje stola Steelcase Leap). Kaj iskati? Kako veste, ali imate dober pisarniški stol? Med sedenjem ne boste čutili ali razmišljali o nelagodju in vas ne bo pustil, da bi se ob stanju počutili škripajoče, šibke ali otrdele. Stol naj bo za vas udoben in vam pomaga osredotočiti se na delo, ne da razmišljate o stolu. Tisti jedilni stol, na katerega ste naslonjeni v zadnjem času, je namenjen le kratkoročnemu sedenju – ne celodnevnemu. Torej pri nakupu stola, namenjenega resničnemu delu, poiščite te ključne lastnosti: 1. LAHKO GA PRILAGODITE SVOJIM GIBANJEM Visoko zmogljiv pisarniški stol naj bo zelo prilagodljiv vaši edinstveni obliki telesa, velikosti ali teži, s preprostimi in intuitivnimi nastavitvami, ki vam omogočajo, da ga prilagodite sebi in svojemu načinu dela. Pravi ergonomski pisarniški stol se bo premikal z vami – pomagal vam bo spremeniti držo, ne da bi pri tem žrtvovali podporo. Ko sedite, se morata sedež in naslon stola premikati tako kot vi – tako, da boke odpirate pod kotom, tako da upogibalke kolka in druge mišice na sprednjem delu telesa ostanejo močne in prožne.

Izvor: Steelcase.com

Enostavno je sprejeti nezdrave navade, kot sta predolgo ležanje in počitek. Naše hrbtenice naravno dobijo obliko S. Ko pa sedimo, se boki ponavadi vrtijo nazaj in postavljajo hrbtenico v nenaravno obliko črke C. Poskrbite, da se naslonjalo stola ujema z naravno konturo hrbta in krepi hrbtenico, ko sedite, da ohranite zdravo držo. No, starega ‘pokončnega sedenja’ je lažje doseči z dobrim pisarniškim stolom. Način uporabe naše tehnologije lahko povzroči tudi nelagodje. Ta interakcija poganja našo držo; če ni dobro pozicioniran, boste imeli slab položaj. Da bi to ublažili, postavite zaslon prenosnika ali namizja tik pod nivo oči. Poleg tega poskrbite, da so vaše roke vedno vzporedne z vhodnimi napravami (kot so tipkovnice). Nasloni za roke naj ostanejo vzporedni s tlemi, ko sedite – roke naj bodo naravnost na mizi in oči poravnane z zaslonom.

S-oblika i C-oblika hrbtenice, vir: Steelcase.com

Če želite resnično optimizirati svojo držo, razmislite o dodajanju naslona za glavo na pisarniški stol za dodatno podporo za glavo in vrat. Naslon za glavo bo imel glavo osredotočeno na hrbtenico in ramena, namesto da bi se nagibal naprej, ko se povežete z digitalnimi napravami. Dober stol vas bo držal “v žepu” in povezan z vašim delom z enostavnim dostopom do zaslonov in naprav.  

Prikaz položaja telesa brez in z naslonom za glavo, vir: Steelcase.com

2. UDOBJE KDAJ IN KJE VAM JE POTREBNO  Ste že kdaj doživeli slabo cirkulacijo v hrbtu nog po daljšem sedenju? Dober ergonomski stol na sedežu bo imel močno, a prilagodljivo peno z nastavljivo ojačitvijo (zračni žepi pod peno), ki bo ustrezal vašemu telesu in ustvaril udobje brez pritiska za vaše sedeče kosti, gluteus in stegna. Ko se odločite, kateri pisarniški stol vas bo najbolje podpiral, pomislite na način dela. Ali potrebujete stol, ki vas bo podpiral med daljšim sedenjem ali je vaš delovni slog skupen in zahteva, da sedite le občasno? Ali želite imeti popoln nadzor nad svojimi izkušnjami sedenja ali pa samo želite sedeti in pustiti, da vaš stol opravlja delo namesto vas? Poiščite stol, ki vam zagotavlja udobje in nadzor glede na vaše osebne želje. Stol za vsakogar Visokozmogljivi pisarniški stoli iz jeklene omare so zasnovani za udobje, zmogljivost in kakovost. Zbirka visokozmogljivih pisarniških stolov Steelcase ponuja široko paleto stilov za različne proračune, hkrati pa zagotavlja udobje in osredotočenost pri kateri koli izbiri. Raziščite najbolje prodajane ergonomske pisarniške stole Steelcase.

Raziščite najbolje prodajane ergonomske pisarniške stole Steelcase, vir: Steelcase.com

  Vir: Steelcase.com