Najbolj angažirani delavci imajo kontrolo nad svojim delovnim prostorov, pojasnuje Steelcase raziskava

nnnm

Raziskava Steelcase je pokazala, da so evropski delavci med najmanj delavnimi na svetu. Na primer, francoski delavci spadajo med najmanj zagnane za delo, s samo 5% zelo angažiranih delavcev.

Ob gradnji ogromno pisarniških prostorov na Irskem, raziskave ugotavljajo, da je 11% delavcev zelo nezadovoljnih z njihovim delovnim prostorom in se zelo lahko odklopijo od dela.

Steelcase Svetovno Poročilo: Delavnost in Globalno Delovno Mesto ugotavlja, da visoko zadovoljstvo na delovnem mestu pozitivno vpliva na vnemo zaposlenega.
Ponudnik pisarniških rešitev Steelcase pravi, da podatki kažejo, da delavci, ki so zelo zadovoljni z različnimi vidiki svojega delovnega prostora, tudi kažejo visoke nivoje angažiranosti. Še vedno pa si le 13% svetovnih delavcev zelo prizadeva in so zelo zadovoljni s svojim delovnim mestom.

Zaposleni, ki imajo večji nadzor nad njihovim delovnim okoljem, vključno z dostopom do zasebnih prostorov, so eni od najbolj prizadevnih, je pokazala raziskava. A razlikovalna značilnost angažiranih delavcev je, da so pooblaščeni, tako za organizacijske odločitve in za prostore, ki so jim na voljo na delovnem mestu, da bi odločali o tem, kje in kako delujejo

Steelcase je skupaj z raziskovalnim podjetjem Ipsos analiziral podatke 12.480 delavcev v 17 državah. Glede na študijo je tretjina delavcev v 17 najbolj pomembnih ekonomijah pogosto odklopljenih od dela.

“Ko smo analizirali te podatke, je bilo za nas zanimivo, kako dosledni so bili tisti, ki so imeli več nadzora nad svojimi delovnimi izkušnjami, vključno s sposobnostjo lahkega osredotočenja in ekipnega dela brez prekinitev,” pravi Christine Congdon, direktorica raziskovalnih komunikacij pri Steelcase.

th-1024x450-10-01_jpg

“Delavci, ki imajo možnost, da izberejo, če želijo delati v pisarni, na podlagi dela, ki ga opravljajo, veliko bolj vestno opravljajo delo.”

Raziskava je pokazala, da so evropski delavci med najmanj angažiranimi po vsem svetu. Francoski delavci, na primer, so bili najmanj angažirani med anketiranimi, z le 5 odstotkov “zelo angažiranih”, medtem ko so Nemci in Poljaki najbolj angažiranimi v Evropi, z 12 in 13 odstotki.

“Ampak to je še vedno le enako kot svetovno povprečje,” glede na raziskavo Steelcase. Evropske države dajejo prednost delovanju odprtega tipa, je pokazala anketa, in to je najbolj verjetno zaradi prostorskih omejitev.

“Velika Britanija ima največje število delavcev odprtega tipa – 49 odstotkov jih pravi, da je njihova pisarna je odprtega tipa,” pravi Steelcase, v primerjavi z “svetovnim povprečjem”, ki je 23 odstotkov. “Evropejci imajo ponavadi tudi višjo od povprečne stopnje nomadskega dela ali “hotdesking-a”, spet morda zaradi omejitev v prostoru.”