Osvajanje neposrednih izkušenj v vašem poslovnem modelu je praksa v panogah, kot so maloprodaja ali gostinstvo, kjer so izkušnje uporabnikov ali gostov osnovni pogoj za uspeh. Eden od najhitreje rastočih trendov v Delightovi listi je želja po izkušnjah v vsakdanjem življenju, ki se premika v novo gibanje ” prostori vodeni z izkušnjami”.

Trend pomeni niz značilnosti, ki se gibljejo okoli potenciala “človeškega vidika” optimizacije prostora, katerega cilj je dati prednost izkušnjam zaposlenih pri delu. Za prostore, ki temeljijo na izkušnjah so značilne izboljšave osredotočene na zaposlene, katerih cilj je razviti splošen občutek dobrega počutja, negovanje zadovoljstva, zgraditi skupnost in povečati moralo za vse – od pripravnikov do izvršnih direktorjev na vrhu.

Te lastnosti so po navadi bolje utelešene v lastni atmosferi v primerjavi s pripravljenim pristopom.

Prostori, ki temeljijo na izkušnjah (poleg drugih dejavnikov) označujejo lastnosti, kot so:

– dostop do terapije za zdravljenje in območje za posvetovanje s kiropraktikom

– prostori za meditacijo

– akupunktura in holistična zdravila

– dostop do prostorov za jogo in poti za hojo / tek

– plezalne stene

– kava in  koktajl bar

– igrišča

– podjetniška športna tekmovanja in aktivni prostori (znotraj in zunaj pisarne)

– glasbene in gledališke etape

Prostori za socializacijo

Ne pozabite, da zaposleni – zlasti tisočletja – vedno pogosteje gledajo na delovno mesto kot sredstvo družbene dejavnosti in morate vključiti načine za socialno vključevanje zaposlenih. Presenetljivo bi bilo, kako veliko dela in strategije je mogoče storiti, medtem ko se ljudje družijo in negujejo medosebne odnose, kar posledično vpliva na boljše delovne odnose in sodelovanje zaposlenih. Delight predlaga, da ustvarite prostor za sprostitev za svoje zaposlene, kot je vstopanje v delovno sobo za počitek  ali družabno sobo z mizami za namizni tenis ali drugo telesno dejavnostjo. Oblikujte prostor v svoji pisarni za vesele ure in praznovanje prelomnice, kot so rojstni dnevi, poroke in nova rojstva. Sposobnost opravljanja nekaterih osebnih poslov, medtem ko zaposleni v pisarni lahko razširijo svojo pozornost na delo.

Delodajalci, ki vlagajo v skupna prizadevanja za razvoj izkušenj zaposlenih v poslovnih prostorih, so imeli neposreden in pozitiven vpliv na njihovo angažiranost, produktivnost in lojalnost. Vemo, da je sprememba lahko težavna, zato vam lahko vaši strokovnjaki Delight priskrbijo sveže ideje za okrasitev vašega poslovnega prostora in vam pomagajo pri oblikovanju prostora za boljše izkušnje zaposlenih.

Izvor: https://www.ambius.com/blog/office-design-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Autor: Zack Sterkenberg