Preklop na odprto pisarno je velika sprememba in lahko vpliva na vaš prostor na več načinov, kot ste pričakovali. Ljudje se pogosto odločijo za takšno spremembo oblikovanje pisarn in  se prepozno zavedajo,  da so nekatere stvari pozabili vzeti v obzir  – na primer shranjevanje stvari.

Odprti prostori prinašajo edinstvene izzive pri shranjevanju. Vsak zaposleni prinese svoje stvari v pisarno, pa naj bo to plašč, torbica in  osebni  predmeti, ki jih potrebujejo zaradi osebne  prilagoditve delovnega mesta. Odkar so odprte pisarne vidne,  je pomembno najti način, da takšni prostori ostanejo dobro organizirani.  Težava je, da so police in drugi predali za shranjevanje najpogosteje nameščeni na stenah ali na pregradah,  zato je velik izziv najti način, kako jih shraniti v prostor, kjer ni veliko sten. Shranjevanje v odprti pisarni ni nemogoč, vendar zagotovo zahteva nov pristop.

Če sprejmete odprto pisarno, to ne pomeni, da se morate sprijazniti s policami. Ne samo, da so police pomembne zaradi  dodatnega prostora za shranjevanje, vendar jih lahko izkoristite za delitev v manjše prostore. Ključ za iskanje polic je, da zgleda dobro iz vsakega kota gledanja. Mnoge police so oblikovane tako, da se postavijo ob steno, namesto da so postavljene na sredino prostora.

Freewall2 je odlična rešitev za organiziranje in oblikovanje prostora brez trepetanja z arhitekturo. To je samostojen element, ki lahko služi kot prostorska pregrada, regal, vsebnik za vse vaše tehnične pripomočke, povezavo med dvema delovnima postajama in drugo. Z izboljšanjem polic z delovnimi mizami boste ljudem omogočili, da obdržijo svoje osebne predmete na dosegu rok, hkrati pa lahko vaš nered nadzirate.

Za popolno rešitev za različna delovna okolja obiščite povezavo: https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/prostorne-resitve/free-wall-2-prostorne-resitve/

Izvor: https://myturnstone.com/blog/rethinking-personal-storage-in-the-open-office/

https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/prostorna-rjesenja/free-wall-2-3/

Avtor: Turnstone. Com