Spoštovani obiskovalci,

Vabimo vas, da obiščete naš razstavni prostor in sami preizkusite neverjetne mogočnosti nastavitev najnovejšega in najbolj ergonomskega delovnega stola proizvajalca Steelcase.

Stol Gesture je prvi pisarniški stol namenjen vsakodnevni interakciji s sodobnimi tehnologijami. Navdih pri izdelavi stola je bilo gibanje človeškega telesa in sodobni način dela.

gesture-video.jpg
Stol Gesture – Zgodba o nastanku
new-york-times.jpg
Časopis New York Times o stolu Gesture

Tehnologija je najpomembnejša gonilna sila za spremembe v načinu dela, življenja in vedenja. Številne nove naprave, ki jih vsakodnevno uporabljamo pri delu, nam omogočajo uspešno krmarjenje med številnimi nalogami.

gesture-news.jpg

Globalna raziskava o drži

studija.jpg

Globalno raziskavo sta izvedli podjetji Steelcase Workspace Futures in Steelcase Design Studio.

Študija je bila izvedena v 11 državah, opazovali pa smo 2000 ljudi. Odkrili smo devet novih položajev, ki so posledica novih tehnologij in vedenjskih vzorcev. Raziskovali smo interakcijo človeškega telesa s tehnologijami in odzive telesa na premike. Raziskava je pokazala ergonomske posledice, ki lahko povzročijo nelagodje in bolečine, če so premiki neustrezni.

Ker novonastali položaji in gibi niso ustrezno podprti, se lahko oseba počuti neprijetno, to pa lahko vodi do bolečin in dolgoročnih posledic za telo. Medtem ko tehnologija povečuje produktivnost, pa lahko povzroči tudi bolečine, ki motijo naše delo, sposobnost koncentracije in ustvarjalnost.

Na podlagi te raziskave smo zasnovali stol Gesture, ki daje podporo novim gibom in kretnjam telesa, ki so posledica uporabe novih tehnoloških naprav.

Navdih za oblikovanje je bilo človeško telo.

Nismo začeli z oblikovanjem stola. Začeli smo z opazovanjem edinstvenih gibov in kretenj telesa. Enako kot človeško telo je tudi stol Gesture zasnovan kot sistem sinhronih povezav v telesu.

1) Osnovna oporna točka

Hrbtišče stola Gesture in sedež se premikata skupaj z uporabnikom in zagotavljata stalno in trdno podporo.

Zadnji del uporabniku nudi oporo ne glede na držo ali napravo, ki jo uporablja.

2) Oporna točka za okončine

Naslon za roke se premika skupaj z roko, kar uporabniku omogoča oporo v vsakem položaju.

Roke in ramena imajo podporo tudi, če pišete sporočila na pametnem telefonu, tipkate ali uporabljate tablični računalnik.

3) Oporna točka na sedišču

Sedež stola Gesture nudi udobje vse do zadnjega roba.

Sedež se prilega na robovih in uporabnikom omogoča neovirano sedenje v različnih položajih.

Vidik uporabnika: Stol Gesture upošteva vidik različnih oblik telesa in želja glede sedenja, zato je izjemno hitro nastavljiv in tako zadovolji potrebe vsakega posameznika.

Stol Gesture lahko preprosto in hitro prilagodite svoji drži.

gesture-dizajn.jpg