Če ste mobilni delavec veste, da je lahko skušnjava, da ostanete v svojih copatih in preživite večji del svojega popoldneva na kavču ob dopolnjevanju preglednic in elektronske pošte. Prilagodljivost, ki prihaja z mobilnostjo čahko prepričati nekatere, da ne potrebujemo skupni delovni prostor ali da pojem pisarne precenjen.

Ali se norčujemo iz sebe? Je še vedno odlika, da hodimo v službo v okviru rednega poslovanja?

Verjamemo da je odgovor “ja.” Ne samo, da vaša prisotnost pomaga pri povezanosti ekipe, skupnih ciljih in sodelovanju, pomaga tudi pri ustvarjanju vzdušja, kolektivne osebnosti znamke bolj kot bi lahko kdorkoli individualno. Prisotnost v pisarni gradi odnose in zaupanje med člani ekipe, kar se kaže v kreativnosti in plodnemu sodelovanju na projektu.

Torej, kako zgraditi vrsto delovnega mesta, kamor si ljudje želijo priti? Kako prepričati nove zaposlene, da cenimo njihov glas v prostoru in njihovo prisotnost okrog mize za kosilo? Prepričani smo, da je odgovor ZABAVA. In s povečevanjem mobilnega dela, še nikoli ni bilo bolj pomembnega časa za namerno spodbujanje zabave v pisarni.

Če želite spremeniti ozračje vaši pisarni, je tukaj nekaj stvari, ki jih lahko storite da povečate nasmehe v svojem prostoru.

Uporabite zabavne aktivnosti za izgradnjo povezav in dobrega dela. Zabava se zgodi naravno z izgradnjo odnosov okoli nečesa nenavadnega in ustvarjalnega. Poskusite z natečaji: Zgrabi svojo pištolo z vročim lepilom in poiščite materiale ali gradbene odpadke, ki bi jih lahko spremenili v umetniško delo. Raztegnite svoje ustvarjalne mišice in vzemite odpadke iz odlagališču. Morda bodo ravno tako pomembni skupni spomini z osebo, ki sedi poleg vas.

Gibajte se! Ne potrebujete teči maratonov, da izkoristite prednosti rednega gibanja. Poleg tega, da dobro za telo in duha, vstajanje ves dan spodbuja ljudi, da več komunicirajo. Vse to je dobro za dobro počutje in ustvarjalnost.

Naša telesa niso bile zasnovana, da bi sedeli v položaju 90 stopinj cel dan. Gibanje ima fizične in psihološke koristi. Učinkovito delovno mesto je mešanica prostorov in položajev. Gre za zlom vezi med uporabnikom in mizo.

Ustvarite svojo pisarniško kulturo. Ustvarjanje grozne pisarniške kulture določa stopnjo za ljudi, da so pristni pri delu. Pristnost v pisarni vodi do odnosa zaupanja, kar posledično povzroči sodelovanje ustvarjalnih ide in inovacij. Toda spodbujanje vrste kulture, ki privlači najbolj nadarjene in ohranja člane ekipe se ne zgodi po nesreči – za to je potreben nameren napor.

Začnite z ohranjanjem osrednjega mesta zbiranja ob hrani in trenutkih praznovanja. Povabite svojo ekipo, da prinesejo fotografije njihovih družin ali slike s potovanj. Najdite načine za vključitev različnih vrst delovnih postaj, glasbe in umetnosti, ter jih umestite v svoj prostor. Skratka, omogočite ljudem, da bi se na delovnem mestu počutili sproščeno in pošljite sporočilo, da je avtentičnost vrednotena.

Velika kultura privablja veliko ljudi in zabava je skupni imenovalec za uspeh.