Delight predstavlja Steelcase® SILQ ™, ki mu je podelil nagrado “najboljši od najboljših” v kategoriji “dizajn proizvoda” pod nagrado Red Dot Award za leto 2019.

Preboj pri oblikovanju pisarniških sedežev

Ekipa Steelcase je imela vizijo, da ustvari povsem nov slog oblikovanja stolov. Zamenjali so sto delov, potrebnih za popolnoma prilagodljiv stol s preprostim sistemom, ki material pretvori v mehanizem.

Način, na katerega se SILQ odziva na položaj in višino osebe, je edinstven za vsakega uporabnika zaradi načina, kako se material, oblikovanje in gibanje človeškega telesa združijo. Višina je edina prilagoditev, ki je potrebna za popolnoma prilagojeno in edinstveno doživetje.

“Navdih smo vzeli iz letalstva, prostetičnih nog in visoko zmogljivih skulptur, med drugim, da bi razumeli, kako lahko kombinacija naprednih materialov in oblik ustvari preprost sistem, ki je neverjetno tanek, izjemno močan in zelo občutljiv.” je povedal James Ludwig, podpredsednik globalnega oblikovanja in inženiringa v Steelcaseu.

Inovativni material

Ekipa je najprej ustvarila premijsko različico SILQ iz karbonskih vlaken. Z izdelavo prototipa so izumili nov material in proizvodni proces, ki je povzročil visoko zmogljiv polimer, ki deluje kot ogljikova vlakna.

Ta material v kombinaciji z občutljivimi krivuljami dizajna omogoča SILQ, da se odzove na naravne gibe človeškega telesa brez uporabe mehanizmov, ki običajno zahtevajo visoko zmogljive sedeže, ki so zasnovani za delovno mesto. Rezultat je stol, ki se obnaša bolj kot organizem kot stroj.

Kreativnost

Čeprav je kiparsko in prefinjeno oblikovana, osnovna preprostost novega SILQ ™ stola postane platno za individualno izražanje. Prinaša kohezijo estetike, lepote in možnosti blagovne znamke, prilagojene vsakemu okolju. Neprekosljiva paleta kombinacij materialov vam omogoča, da se premaknete iz enega konca oblikovalskega spektra v drugega.

Z digitalno tiskane tkanine DesignTex je mogoče prilagoditi stol in spodbujanje ustvarjalnosti v prostoru. Na voljo v karbonskih vlaknih in novem polimeru z visoko zmogljivostjo, paleta kombinacij materialov, ki omogoča oblikovalcem, da prilagodijo svojo vizijo, je brez primere. Kiparstvo in obrezovanje stola omogoča oblikovalcem, da ustvarijo edinstven videz.

Za več informacij o razpoložljivih stolih, obiščite Delightovo spletno stran.

Delight Office Solution