Očitno je: Zahvaljujoč tehnologiji so mnogi ljudje sedaj sposobni za delo od kjerkoli, nosijo pisarno v žepu, torbici ali nahrbtniku. Torej, vse več in več postaja rutina, da se včasih zapusti delovno mesto in odide v kavarno, v knjigarno ali na druga mesta, ki ponujajo bolj sproščeno,neformalno okolje. Za razliko od pisarne se je v teh alternativnih prostorih enostavno usesti v udoben stol in poslovati svobodno in naravno.

Vendar pa je večina ljudi zelo hitro spoznala, da so koristi, medtem ko “drugje” lahko pomeni prijetno spremembo tempa, je to kratkoročno. “Kjerkoli” je skoraj zagotovo hrupno mesto s pomanjkanjem orodij in tehnologij, od katerih smo odvisni in do katrih imamo enostaven dostop z delovnega mesta, od lepljivih lističev in bele table do dostopa do elektrike in tiskalnika. Poleg tega ekipe tvegajo zapravljanje časa, medtem ko nekateri člani iščejo udobna “najljubša” mesta za delo na projektih. Tako kot mnogi delodajalci vedo iz prve roke, manj časa ljudje preživijo na delovnem mestu, manj je verjetno, da bodo v celoti vključeni.

V luči teh trendov se pojavi naslednje vprašanje: “Kaj pa, če bi si naša najljubša mesta prinesli v pisarno? Kaj pa, če so pisarne prilagojene za nas in se ne rabimo mi prilagoditi z njimi?”

“Bolj kot smo gledali naokoli, bolj smo ugotavljali, da ljudje delajo v različnih položajih, zakaj potem v celoti ne vključimo te položaje na delovna mesta?”

“Ljudje si želijo svobodo, da delujejo na svoj način. Zelo malo nas sedi ves dan privezani za mizo in računalnik. Ljudje se gibljejo in želijo prožnost v delovni kulturi, ki spodbuja samoizražanje in pristnost.”