Pri oblikovanju prostora za vaše zaposlene boste dosegli najboljše rezultate, če se osredotočite na njihove potrebe in spremenite njihovo delovno mesto v spodbudno in udobno okolje, ki bo spodbudilo vaše čudovite delavce.

Vzemite si trenutek in opišite, kaj si predstavljate za sodoben prostor. Verjetno imate v glavi slike tankega, elegantnega pohištva in minimalističnih okraskov. Namesto razmišljanja o prostoru, usmerite svoje misli k sodobnemu moškemu ali moderni ženski. On ali ona bosta verjetno hitela na naslednji sestanek, pripravila teme govora, odgovarjala na sporočila SMS in se pogovarjala s svojimi sodelavci hkrati. Vprašajte se, ali podoba sodobne sobe ustreza potrebam sodobnih  delavcem?

FRAMERY 20150209 Phone booths, Helsinki

Pri oblikovanju prostora za današnje zaposlene bomo dosegli najboljše rezultate, če se osredotočite na njihove potrebe in postavite njihovo delovno mesto v spodbudno in udobno okolje, ki bo spodbudilo vaše čudovite delavce. Mobilna tehnologija je dobra pot, da bodo delavci produktivni v gibanju. Vendar pa jim to ne zadostuje. Potreba po sodelovanju, skupinsko delo ali osredotočanje na posamezen projekt, so le nekateri izmed njih razlog za vrnitev delavcev v pisarne. Razporeditev delovnega prostora je zato postala pomembnejša in  to je spodbudilo renesanco na področju oblikovanja pisarniških prostorov. Ker se vedno več zaposlenih vrača v pisarne,  zastareli delovni prostori ne bodo mogli zadovoljiti njihovih potreb. Nova delovna mesta morajo biti kombinacija posodobljenega videza in občutka verodostojnosti zaposlenih. V lepe prostore je vredno vlagati le, če so produktivni. Delight Office Solution ponuja rešitve glede na splošne potrebe delavcev in svetujemo 6 načinov za posodobitev delovnega prostora.

1.Demokratizirajte prostor

Kot zdrav naravni ekosistem, ki ga odlikuje raznolikost in vaša pisarna mora biti sestavljena iz različnih prostorov, primernih za opravljanje različnih nalog. Pustite svoje delavce, da sami izberejo od kod bodo delali, ne glede na to, kje se nahaja podjetje. Velika srečanja, pogovori v manjših skupinah in zagotovljena zasebnost v trenutkih individualnega dela so potrebe sodobnih zaposlenih. Delight Office Solution predlaga nov model Framery 2Q, ki podvoji vašo uspešnost pri srečanju in izmenjavi idej skupine 4-6 oseb sistem zvočne izolacije, ki preprečuje ustvarjanje hrupa v pisarniškem prostoru. Notranjost Framery omare lahko prilagodite vašim željam in ustvarite svoje prijetno vzdušje za delo. Tehnična postaja zagotavlja fiksno komponento s 3. vtičnicami in z 2.  dvojnima USB polnilnikoma z možnostjo izbire nosilca zaslona ali bele plošče. Zelo privlačen futuristični dizajn hkrati predstavlja praktično in sodobno rešitev  v vsak pisarniški prostor.

Za boljši dan v pisarni – brez hrupa! https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/prostorne-resitve/framery/

  1. Spodbujajte gibanje in delo v različnih položajih telesa.

Dovolite delavcem, da delajo v ustreznem položaju – leže, stoje, sede, sprehajanje, itd..  Delightov prvi predlog za uglaševanje različnih delov telesa vsakega delavca je avtomatsko, nastavljiva Ology miza. Skupaj s spremenljivo višino delovne površine Ology miza vsebuje dodatno podporo uporabnikom glede na potrebe tehnologije, zasebnosti in sodelovanja.

Strateško posodobite svojo pisarno s prilagodljivimi mizami:

https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/pisarniske-mize/ology-pisarniske-mize/

  1. Narava naj postane vaš vzorec

Zelo je pomembno, da  ni dovolj samo dodati rastline na delovnem mestu – ampak izberite raznoličnost namesto enoličnosti. V svoj prostor vključite naravno kompleksne materiale in številne  različne oblike vzorcev in tekstur. Z izbiro vmesnika lahko uporabljate modularne talne obloge, ki neposredno vplivajo na izboljšanje življenja ljudi, kateri uporabljajo ta prostor. Za ustvarjanje  okolja biofilma izberite talno oblogo vmesnika z njeno izvedbo materialov in postopkov, ki  zmanjšuje škodljive vplive na okolje ekološkega sistema.

Ustvarite povezavo med naravo in prostorom: https://www.delight-office.si/biophilic-oblikovanje/

  1. Razmislite o delovni uspešnosti

Večina inspirativnih prostorov naj bi ljudem pomagala doseči pomemben napredek pri svojem delu. V vaš prostor vključite tehnologijo, ki delavcem olajša sodelovanje in jih spodbujajte in omogočite, da so bolj osredotočeni. Pomagajte svojim zaposlenim najti svoj najljubši prostor v pisarni, da opravi delo in zagotovi povratne informacije o tem kateri prostori funkcionirajo. Delight Office Solution za povečanje učinkovitosti priporoča Media: Scape, rešitev za povezovanje in sodelovanje zaposlenih z integriranim pristopom k tehnologiji.

Odpri. Združi. Povej naprej: https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/media-scape-mize-za-sestanke/

  1. Omogočite zaposlenim zasebnost

Uravnovesite svojo željo po odprtosti s človeško potrebo po samoti. Ustvarite prostore, ki podpirajo osredotočenost in okrevanje pri delu. Velika dvorana podjetja Steelcase Officebricks za sestanke vam omogoča dostop do individualnih sestankov, videokonferenc, sprostitev in drugih dejavnosti, ki zahtevajo izolacijo, ne da bi zapustili pisarniški prostor.

  1. Spodbujanje osebnega prostora

Ustvarite prostore, ki so prilagojeni organizaciji in posameznikom. Izražanje in avtentičnost so prednostne naloge in ne popolnost. Posodobitev delovnega prostora ni nujno potrebna samo v velikem podjetju. Če na prvo mesto postavite blaginjo svojih zaposlenih, je lahko vaša pisarna v ospredju oblike prostorov, ki si ga vsakdo želi.

Izvor: https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/topics/collaboration/6-workplace-updates-for-the-office-renaissance/

Avtor: Rebecca Charbauski