Opis izdelka

V zadnjih letih se je individualno delo dramatično spremenilo. Uporabniki zelo pogosto sodelujejo in so bolj mobilni znotraj delovnega prostora; ključ za reševanje problema zmanjšanje lastnega prostora je v spoznanju, da je prostor hkrati tudi dejavnik, ki ima na ljudji emocionalen učinek. PoSteelcase-ovoj in IPSOS anketi, je 46% zaposlencev v evropskih državah izjavilo, da za bolečinami v hrbtu trpi najmanj enkrat tedensko. 63% je priznalo, da ne nastavlja mehanizme svojega delovnega stola (TNO).

Kot odgovor na najnovejše trende v opremanju poslovnih prostora je Steelcase lansiral novo linijo za sedenje – ‘Reply’ in ‘Reply Air’  pisarniški stoli. Ti delovni stoli so rezultat kombinacije inovativnega dizajna in specializirane tehnologije kot odgovor na vsakodnevne potrebe uporabnika. Reply portfelj je oblikovan z zasledovanjem 3 ključnih ciljev: trenutno udobje, enostavnost in prilagodljivost. Ta linija ponuja 2 stila, ki dajeta veliko izbiro v obliki funkcionalnosti in dizajna. Isabelle Legall, Director Seating Steelcase International, je izjavila: „Skoraj 9 let svojega življenja preživimo sede v pisarni in sta zato udobje in ustrezna podpora izjemno pomembna. Delovni stol Reply je posebej oblikovan, da daje dinamično podporo za vse ključne dele hrbtnega stebra: zgornji, spodnji lumbalni kot, tudi medenični predel.

Reply „standard“ odlikujejo 2 gostoti pene za uravnovešeno lumbalno podporo, ker zgornji in spodnji del hrbta zahtevata različne vrste podpore. Zgornji del Reply naslonjala vsebuje gosto peno, spodnji del pa je prekrit z blazino iz mehke pene. Reply „standard“ prav tako uvaja inovativno tkanino, s katero je obložen. Njena posebna lastnost omogoča 50% večjo hitrost sušenja naslonjala v primerjavi s standardno prevleko; njen vzorec pa ustvarja dodatno cirkulacijo zraka, ki omogoča večjo hitrost sušenja, če se uporabnik spoti.

Zato Reply Air uvaja novo ekskluzivno mrežasto in na dotik žametno tkanino, ki se samodejno nastavlja in prilagaja, s čemer daje podporo vsakem individualnem gibu hrbteničnega stebra. Z Reply Air delovnim stolom se napetost mrežaste tkanine, s tem samim pa tudi podpora, ki jo daje, prilagaja glede na silo, s katero nanjo deluje uporabnik sam. Če je potrebno, je delovni stol lahko dodatno opremljen z lumbalno podporo, ki je nastavljiva po višini.”

Obe verziji delovnih stolov imata tehnologijo sinhroniziranega mehanizma, ki omogoča, da stol spremlja naravne gibe telesa, ko se la ta naslanja. Koliko več se uporabnik naslanja, se toliko večja stopnja teže prenaša na zgornji del telesa, pri čemer je potrebna tudi močnejša podpora stola. Z Reply in Reply Airdelovnima stoloma lahko uporabniki preprosto prilagodijo odpor naslonjala (tilt-tension) lastni teži in si na ta način zagotoviti individualizirano in neprekinjeno podporo.

Isabelle Le Gall, direktorica Seating oddelka firme Steelcase, je povedala: „Če se vaš delovni stol ne prilagaja vaši individualni drži, je povsem vseeno na čem sedite, lahko tudi na tabureju. Reply mehanizmi za nastavitev so enostavno dosegljivi in jih zato lahko spreminjate s pomočjo priročnih stranskih ročic. Ročice so hkrati tudi intuitivno postavljene zahvaljujoč obliki in slikami s pojasnitvami.

S svojima dvema verzijama in širokim spektrom opcij in vzorcev ponuja Reply številne možnosti, ki uporabniku omogočajo svobodo izbire glede na osebni okus. Prilagodljivi stoli uporabniku dajejo občutek, da je tudi delovno mesto prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Reply portfelj je oblikovan tako, da zadovolji glavne izzive globalne organizacije brez ogrožanja udobja in učinkovitosti in da odgovori na potrebe ljudje, ki vse več delajo v timskem okolju.

Kategorijo: Pisarniški stoli

Prevzemite