Opis izdelka

IZDELEK NI NA VOLJO

Oblikovanje Luca Nichetto
Tipologija Sistem sedenja in tabel

Wolfgang je prvi projekt v celoti zasnovan s sodelovanjem ekipe, in kot tak predstavlja neke vrste poklon gostoljubnosti, v kateri je Nichetto užival na Švedskem in izraz optimizma za njegovo novo “Skandinavsko življenje”.

Še posebej ukrivljen les, uporabljen za izdelav sedala in hrbtnega dela stola, ki deluje v popolni harmoniji z masivnim lesom nog in podporne konstrukcije, ponuja eksplicitno sklicevanje na skandinavska oblikovanja.

Navdih projekta je prišel iz načina, na katerega se les uporabljen v stolu obdeluje, vidik, ki je nastal z opazovanjem stolov ki sta jih oblikovala Hans J. Wegner in Michael Thonet, od katerih je vsak opredeljen z edinstveno uporabo materialov, ki so vključeni.

Zbirka Wolfgang, ki jo proizvaja Fornasarig, je bila predstavljena na tednu oblikovanja v Milanu leta 2011 in je vključevala stol in fotelj v naravnem lesu ali barvanem lesu s sedežem ali oblazinjeno, barvne palete se zgledujejo po stenskih poslikavah; Zbirka Wolfgang je sedaj širša z novimi elementi. Oblazinjen počivalnik, mizice v dveh velikostih, stranska miza in bar miza so narejeni z enako filozofijo oblikovanja in zaključnega sloja.

Struktura
Strukturiran hrastov les.

Barve
Slikati z majhnim vplivom na okolje. Barvo lesa lahko izberemo iz naše barvne lestvice. Posebni končni sloji na voljo na zahtevo.

Oblazinjenost
Sedež ima narejene vzmeti z elastičnimi tkaninami. Obloga je iz poliuretanske pene s spremenljivo gostoto. Tkanino ali usnje lahko izberemo iz naših tovarniških vzorcev ali jih izberejo stranke.

Mize
Hrastov les.

Kategorijo: Drugo