Veliko današnjih delovnih mest je bilo ustanovljenih kot pisarne odprtega tipa za spodbujanje sodelovanja. Ta oblika je zelo učinkovita, vendar v teh pisarnah ni ravnovesja med interakcijo in zasebnostjo. Na žalost je to vprašanje doseglo kritične pisarne v številnih pisarnah, pri čemer je bilo razmišljanje o ustvarjalnosti, produktivnosti in angažiranosti zaposlenih. Zato je oblikovanje v skladu z akustičnim udobjem pomembnejše kot kdajkoli prej.

Skoraj 50% ljudi, ki delajo v popolnoma odprti pisarni, so nezadovoljni s pomanjkanjem zasebnosti pri delu.

Akustično udobje je v pisarni ključno. Akustična pregrada Divisio ponuja visok koeficient vpijanja zvoka – celo 0,7. Zagotavlja zasebnost in omogoča dobro počutje delavcev v pisarni odprtega tipa. Dostopnost pregrade Delight je možna v številnih tkaninah, ki omogočajo personalizacijo teksture in barv.

Zaobljeni vogali in posebej oblikovani drsniki so na voljo v 7 barvah in zagotavljajo občutek topline in dobrodošlice. Akustična pregrada je sestavljena iz vsega treh materialov – plastike, jekla in tkanine. Tkanina se sešita na specifičen način, tako da se pregrade proizvajajo brez lepila. Zaradi tega se lahko tkanina enostavno zamenja in predelna stena popolnoma reciklira.

Vir: https://www.steelcase.com/eu-en/products/acoustic-solutions/divisio-acoustic-screen/

Avtor: Steelcase.com