Načrt je namenjen reševanju problema, in ena največjih težav, s katerimi se danes soočajo delavci, je napetost.

Vsak človek je hrepeni po potoku, v katerega se lahko potopi, tako da nas to, kar delamo, izpolni z energijo in užitkom – in celo radostjo – od naloge do naloge. Vendar pa se vsi soočamo z istim problemom, in to je dejstvo, da nas je lahko zmesti.

Nekatere ovire, s katerimi se srečujemo, so prirojene. Tako kot mi hrepenimo po pretakanju, smo programirani in iščemo tisto, kar je novo in neraziskano. Privlačni glasovi iz množice in gibanja v periferni viziji – preprosto se jim ne moremo upreti. Naša čustva nas lahko motivirajo in spodbudijo naša dejanja, a kljub temu skrbimo, ko čutimo, da izgubljamo nadzor nad okoljem. Včasih je največja motnja, s katero se srečujemo, notranje delovanje naših umov.

Okolja, v katerih delamo in se učimo, so polna tudi motenj: neudoben položaj, preveč informacij, ljudi okoli nas, hrup. Nekatere spodbude, ki na eni strani prinašajo življenje in energijo v okolje, so lahko po drugi strani usodne.

DELOVNA POSTAJA BRODY™ 

Periferni vid naših zgodnjih prednikov je bil izjemno natančen, da bi zaznal gibanje potencialnih plenilcev. Ni čudno, da sI danes na delovnem mestu in kampusih ne moremo pomagati, da zaznamo vse v našem perifernem vidu. Delight ponuja rešitev za visoke zmogljivosti, ki izboljšuje koncentracijo. Delovna postaja Brody ™ je zasnovana kot mikro-ohišje, ki ustreza temu primarnemu človeškemu pogonu in izboljšuje osredotočenost na nalogo.

Tipično pohištvo v dnevni sobi lahko hitro postane neprijetno, ker ni namenjeno za delo na prenosnih računalnikih ali mobilnih napravah. Na koncu smo sključeni čez zaslon z bolečimi vratovi in rameni. Oblikovalska ekipa je ta problem rešila z določitvijo popolnega kota sedenja – lahko smo v sproščenem položaju, vendar na način, da lahko brez težav opravimo poslovne probleme z uporabo mobilne površine, ki nam omogoča, da se približamo napravam, kolikor jih potrebujemo.

Ob spoznanju, da je iskanje vtičnic ena od glavnih pomanjkljivosti, je oblikovalska ekipa sprejela izziv oblikovanja tega problema, to je vir energije, ki je preprost, enostaven za premikanje, da bi ga bilo mogoče zaščititi, če se počuti izvedljivo in finančno donosno. Rezultat: Thread ™, ultra-tanek distribucijski sistem, ki ga je odobril U. L., lahko doseže mesta, kjer sploh ni vtičnice.

Znanstveniki iz Steelcase so gledali študente in delavce, ki so žrtvovali udobje in nadzor za potrebe svojih naprav. Učilnice, ki so odvisne od virov energije, so se spremenile v mrežo podaljškov.

Vir: https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/topics/privacy/designing-for-distraction/

Avtor: James Ludwig