Ni skrivnost, da je izvirnost prednostna naloga. Ker smo spoznali, da moramo sprejeti svoje pomanjkljivosti zaradi katerih smo izstopali po teži, edinstvene specifične podrobnosti in za premagovanja enotnosti. Seveda ta sprememba perspektive vpliva na vse vidike našega življenja, vključno z delovnim mestom.

Ljudje iščejo pristnost. Za razliko od trendov, ki jim poganja tehnologija, smo videli rast o okoljski ozaveščenosti in vse večja priljubljenost recikliranega blaga v zvezi z luksuznimi izdelki – to pravi Julie Yonehara oblikovalka površinskih materialov Steelcase.

Združevanje po potrebah verodostojnosti in stalna zavezanost trajnosti materialov, Steelcase je odkril način, kako strankam ponuditi unikatne izdelke, ki so lepi, brezčasni in okolju prijazni.. Ostanki neizkoriščene tkanine se zbirajo in se uporabijo za nove tekstilne proizvode. Kosi lesa, katerih prej nihče ni hotel videti, ker so bili neenakomerno rezani, so sedaj zvezde med edinstvenimi kosi.

Koža je dobila svoje mesto.

Naravna koža je najboljši pripovedovalec, ko govorimo o starodavnem procesu, ki je dal človeštvu izvirni trajnostni material. Nič na svetu ni kot koža, «pravi Daryl Calfee, podpredsednik oddelka za trženje pri Moore & Giles.

Podjetje za proizvodnjo usnja  v Virginije, ki ga je leta 1933 ustanovil Donald Graeme Moore, je najnovejši partner podjetja Steelcase. To podjetje ima že več kot 85 let misijo, da obogatijo, navdihujejo in zagotavljajo izdelke za svoje stranke, kupce in skupnosti.

»Verjamemo v dobro izbiro, ne v pogoste spremembe. Najbolj trajnostna praksa na svetu je, uporabljanje materialov, ki sčasoma postanejo še boljši kljub obrabi. Usnje je samo ena od teh material, ”pravi Calfee.

Podjetje Moore&Giles s partnerstvom s Steelcase je imelo smisel, da obe podjetji verjameta, da se trajnost nanaša na ustvarjanje in podporo gospodarskih, okoljskih in socialnih pogojev, ki ljudem in skupnostim omogočajo, da uresničijo svoj polni potencial.

Opazili smo naraščajočo ozaveščenost o tem, kako je izdelek uveden na trg, od kod prihaja in kako je ustvarjen. Naša naravna koža je dober dokaz, da obstaja velika želja po pristnosti ,ker vidijo iskreno prizadevanje, «pravi Calfee.

Sijoča koža iz olivnih listov, ki jo proizvaja Moore &  Giles, je sedaj na voljo v podjetju Steelcase pod imenom Terra. Posebni wet-green® postopek se proizvaja v Španiji v različnih živahnih barvah in ponuja okno v svet usnja. Ta ekološko sprejemljiva metoda temelji na uporabi odpadlih oljčnih listov in priprava je podobna kot pri izdelavi čaja.

Po sončenju se usnje izpostavi sušenju na prostem, postopek pa se konča z dodatkom naravnega olja. Tako proizvedeno usnje ima bolj naravno estetiko in kaže na vse lastne karakteristike usnja.

Z več kot 110 zaposlenimi, predvsem v Lynchburgu, skupina deluje v istem podjetniškem avtentičnem duhu, v katerem so bili ustanovljeni.

“Ko enkrat vidite, se dotaknete in občutite vonj našega usnja ne boste mogli sprejeti ničesar manj”, pravi Calfee. “Podjetje Moore & Giles se pretvarja z odhodom v službo v pravo veselo potovanje”.

Oglejte si galerijo slik, če želite izvedeti več o drugih trajnostnih materialih Steelcase: https://www.steelcase.com/eu-en/finishes/

Izvor: https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/topics/finishes/attainable-sustainable-leather/

Avtor: Steelcase.com