Naraščajoči trendi za povezana podjetja

Ljudje niso ustvarjeni za nenehno delo v omrežju telefonskih klicev, sestankov in e-poštnih sporočil, pod stalno svetlobo fluorescentnih luči. Da bi zaposlenim vrnili malo duševne in fizične energije, ki jo porabijo vsak dan, se mnogi delodajalci držijo tihih prostorov v poslovnih prostorih – tako da lahko zaposleni za kratek čas pobegnejo v oazi miru in osamljenosti ter se opomorejo, zlasti v teh poletnih mesecih.

Namen

Tihi prostori so zasnovani tako, da izpolnjujejo fizične in duhovne potrebe zaposlenih. To bi moral biti večnamenski prostor za lajšanje stresa in preobremenitve, meditacije, branja itd.

Razpored

Da bi ta prostor spodbujal notranji mir in tišino, bi morala biti ureditev pohištva odprta in urejena, tako da se občutek svobode v prostoru odraža v umu. Pohištvo mora biti minimalno in ga je treba enostavno premikati, npr. Primerni kosi so meditacijske blazinice in majhne, nizke mize. Za enostavnost in udobje Delight ekipa priporoča stol iz kolekcije Massaud.

Premisleki

Obstajajo nekatere podrobnosti, ki jih je treba upoštevati pri vključevanju v tiho sobo v poslovnih prostorih. Delight priporoča, da se mirna soba nahaja v središču prostora, da bo na voljo vsem zaposlenim. Prav tako mora biti zvočno izoliran ali oddaljen od glavnega hrupa delovne postaje, da se odpravijo motnje. Prostor mora biti svetlejši, brez svetlih, fluorescentnih luči. Poleg tega je nepotrebno okrasiti ga z umetniškimi deli ali s svetlimi barvami. Tiha soba mora biti nežna, sproščujoča in nevtralna.

Pravila

razumejo. Čeprav bodo smernice prilagojene posameznim delovnim okoljem, morajo vključevati naslednje: vsi tihi uporabniki morajo biti tiho, razen če sodelavci sodelujejo v načrtovani skupinski razpravi. Potem uporabniki ne bi smeli posegati drug v drugega – to pomeni, da ni hrane, mobilnega telefona, slušalk ali računalnika. Ta soba se lahko uporablja za spanje in sprostitev, vendar je ni mogoče uporabiti kot izgovor za izogibanje delu.

Izvor: https://careertrend.com/quiet-room-work-5171.html

Avtor: Oubria Tronshaw