Preprosto je misliti, da bo preprosto izbrati nov pisarniški stol. Ampak, pravi visokokakovostni pisarniški stoli bodo vložili veliko v delovno okolje. Ne glede na to, ali potrebujete pisarniški stol za dom, ali ga iščete za svoje podjetje, je na voljo velika izbira odličnih stolov, ki ustrezajo vašim potrebam in proračunu, zato lahko postane nakup velik izziv.

Kateri pisarniški stol potrebujem? No, odgovorili smo na nekaj vaših perečih vprašanj, da ko pride čas za nakup vašega novega pisarniškega stolpa, boste vedeli, kaj potrebujete.

Kateri različni stoli obstajajo?

Pisarniški stoli so daleč od standardnih vrtljivih stolov. Zdaj so stoli za držo in izvršni usnjeni stoli za maksimalno udobje, ki so odlična naložba za vas in vaše podjetje.

Pisarniški stoli so na voljo v številnih različnih stilih. Tukaj je nekaj pogostih slogov:

Delovni stol

Delovni stoli so znani tudi kot operaterski ali računalniški stoli in so verjetno prva stvar, ki pride na misel, ko razmišljate o pisarniški stol.

Funkcije standardnega delovnega stola vključujejo vrtljiva kolesa in plinsko dvigalo za prilagoditev višine, da ustreza vašim potrebam. Vendar pa bolj napredni modeli stolov vključujejo funkcije, kot so prilagodljivi nasloni za roke, vzglavniki, nastavljivi hrbet, ledvena podpora in ergonomsko oblikovana sedežna blazinica.

Delovni stoli so primerni tako za dom in za podjetja, ki so na voljo v širokem naboru materialov, od plastičnih stolov z oblazinjeno peno, do tkanin, mrež in usnjenih oblog. Ti stoli so namenjeni operaterjem, ki porabijo veliko časa pred računalnikom. Delovni stoli bodo zagotovili dobro celodnevno udobje za večino uporabnikov, če boste izbrali visoko kakovostne in ergonomske modele.

Direktorski stoli

Direktorski stoli so veliki, bolj elegantni in nudijo več udobja kot večina stolov za naloge zaradi svoje podolgovate oblike in oblazinjenja.

Na splošno direktorski stoli ponujajo prilagodljivost višine, vendar ne prihajajo s popolnoma nastavljivim hrbtom, kar pomeni, da niso primerni za ljudi, ki morajo dolgo časa delati na računalniku.

Dizajnerski stoli

Ti stoli so zasnovani tako, da izgledajo nekoliko drugačni s preprostim, elegantnim slogom, ki je na voljo v različnih barvah in materialih, ki ustrezajo vsakemu okolju.

Ena slaba stran teh pisarniških stolov je, da včasih trpi udobje, ker se pogosto proizvajajo iz trdih materialov, kot so plastika, mreža, krom in usnje, tako da nimajo enake ravni oblazinjenja, podpore ali prilagodljivosti kot drugi pisarniški stoli. Lahko je več poudarka na pozornost, kot na funkcionalnost.

Ti stoli so primerni za krajše delovne seje, vendar na splošno ne bodo zadovoljivi ali dovolj podprti za celodnevno uporabo.

Kakšne so prednosti nakupa ergonomskega pisarniškega stola?

Ergonomski stol je vsak stol, ki je zasnovan za delo s človeškim telesom, ki zagotavlja pravo podporo in izboljša držo, da maksimira udobje med podaljšanim delovnim časom. Ker pisarniški stoli prevzamejo velik del našega življenja, je več kot pomembno, da kadar koli izberemo tiste, ki nam zagotavljajo maksimalno udobje. Tukaj je 3 najboljših prednosti pri izbiri ergonomskega pisarniškega stola:

Povečana produktivnost – sedenje v neprijetnem stolu lahko povzroči, da se zaradi bolečine v hrbtenici nenehno gibljete, da bi našli udoben položaj, da bi lahko sedeli, kar lahko vpliva na vašo koncentracijo in se čudite.

Ergonomski pisarniški stol, ki se oblikuje po vašem telesu, vas bo počutil bolj sproščeno in se lahko osredotočite na delo namesto na vaš neudoben stol.

Izboljšajte držo in bolečino v hrbtu – upogibanje preko pisarniške mize 8 ur na dan vpliva na vašo držo in kmalu boste začeli izgledati kot Hunchback Notre Dame!

Sedenje v upognjenem položaju v daljšem časovnem obdobju prinaša veliko napetosti na mišicah in vezeh v hrbtu in posledica je huda bolečina v hrbtu. Dober pisarniški stol vam bo omogočil, da se vaše telo prilagodi ergonomski obliki. Pisarniški stoli so zasnovani tako, da nudijo potrebno podporo za hrbet in se lahko prilagajajo vsaki velikosti in tipu telesa.

Zmanjšanje zdravstvenih tveganj – V zadnjih člankih smo omenili, kako je sedenje tako slabo kot kajenje in da ima podobne nevarne učinke na naše telo. Slab sedežni položaj vpliva na krvni obtok v telesu, ki lahko povzroči nastanek krvnih strdkov.

Vlaganje v dober stol pomeni zmanjšanje pritiska na vaše mišice, kar bo omogočilo, da kri prehaja skozi telo brez ovir.

www.kitoutmyoffice.com