Ko ste startup podjetje z omejenimi finančnimi sredstvi, je skušnjava vlagati ves denar v oglaševanje in opremo, a prihraniti pri pisarniškem pohištvu.

Pisarniška oprema se lahko zdi nepomembna, še posebej če je vaše stranke ne bodo videle. In če delate od doma, se zdi miza v jedilnici najbolj logična rešitev.

Vendar, ko o opremljanju pisarne ni pomembna le estetika. Če zgrabite katerikoli kos pohištva, ki ga imate tem trenutku pri roki in ga brez razmišljanja in organizacije vržete kamorkoli v vaši pisarni, lahko močno škodujete splošni produktivnosti.

Če želite izboljšati svojo učinkovitost in učinek zaposlenih, boste morali narediti veliko več kot kupiti udoben stol. Morate razmišljati o postavitvi pisarne v stavbi, opremljanju, razpoložljivosti potrebne opreme, razsvetljave, delovnih miz, sejne sobe, zasebnosti in o veliko drugih dejavnikov.

Ljudje preživijo večino časa v pisarni, zato ima načrt pisarne pomemben vpliv na moralo.

Kako lahko ustvarite zelo učinkovito pisarno? Prvi korak je rešitev problema, kdo bo sedel kje. Dnevi hierarhičnih naročil in njihovo manifestacijo v oblikovalske rešitve so mimo. Vse več podjetij se obrača k idealnim prilagodljivim delovnih okolij, ki so idealni za manjša podjetja, kjer, na primer, lastnik deluje tudi kot prodajalec.

Zahvaljujoč današnjim poudarkom na team buildingu, se načrtovanje pisarniških prostorov odmika dlje od velikega števila manjših razdrobljenih pisarn v velike prostore, kjer lahko ekipe zaposlenih delajo skupaj. Ko opremljate svoje prostore, vzemite v obzir človeka s katerim delate in kateri zaposleni delijo katere resurse. Če te ljudi združite v skladu s temi dejavniki, boste spodbudili njihovo produktivnost.

S povečanjem lastne produktivnosti in produktivnosti zaposlenih, lahko vaša pisarna deluje kot marketinško orodje, če vam stranke pridejo na obisk.

Pomislite, kaj bodo videli obiskovalci, ko pridejo. Jih bo bombardiral hrup iz enega od oddelkov poleg vhoda? Ali pa bodo videli veliko zaprtih vrati in dobili vtis, da v vašem podjetju ne poteka veliko aktivnosti?

Obiskovalci ne smejo biti preobremenjeni z kaosom pri vhodu v stavbo, ampak bi morali videti znake življenja in pridobili vpogled v dnevne aktivnosti, ki potekajo v vašem podjetju.

Čeprav je bila včasih popularen evropski način vlečenja denarja od lastnika podjetja, je ergonomija v zadnjem času pridobila spoštovanje.

Preprosto povedano se ta izraz nanaša na zasnovo in razporeditev pohištva in prostora na način, ki ustreza naravnemu gibanju človeškega telesa. Ergonomija lahko pomaga tudi vam in vašim zaposlenim, da so zaščiteni pred poškodbami, s katerimi se soočajo zaradi tipkanja ali upogibanja. Lahko prepreči tudi pogoste težave, kot so bolečine v hrbtu, ki pogosto ovira podjetnike in njihove zaposlene.

Hrup je ena od največjih težav v številnih pisarnah. Dober način za zmanjševanje hrupa je pokritje računalniških tiskalnikov z neke vrste ščitom. Pokrivanje tiskalnika lahko zmanjša hrup za 90% in v skladu s tem poveča koncentracijo.

Kupite nastavljive stole. Prepričajte se, da vam postavitev mize in stola, ki jih izberete omogoča, da so konice prstov, zgornji deli zapestja in podlakti v ravni liniji, medtem ko delate na računalniku.

Drug pogosto zanemarljiv problem je razsvetljava. Preveč ali premalo svetlobe povzroča naprezanje oči in utrujenost, ki zmanjšuje produktivnost. Da bi zmanjšali sevanje, postavite filtre na vaše računalniške zaslone.

Vedno preizkusite pohištvo, preden ga kupite. Sedite na stol in se prepričajte, da vam je udobno, sedite za mizo in se prepričajte, da se vam prilega v višini. Prav tako preverite, ali sta miza in stol nastavljena in imate dovolj prostora za noge.

Pri nakupu pohištva iščite trdno konstrukcijo, še posebej, ko gre za mize. Boljša možnost za tiste, ki imajo omejena sredstva, je nakup rabljenega pisarniškega pohištva.