Naša kreativna arhitektka Irina Jankovska vam ponuja nasvete, kako svojo domačo pisarno spremeniti v delovno oazo, kjer je poslovanje resnično v veselje!

1. Lokacija!

Če želite pisarno postaviti v svoj dom, morate najprej razmisliti o tem, kdaj in kako opravljate svoje delo. Izberite lokacijo s prisotnostjo naravne svetlobe in razgledom, medtem ko v prostoru brez oken postavite čudovito fotografijo nad mizo ali postavite svoj stol s pogledom na vhodna vrata.

2. Pisalna miza v središču pozornosti

Pri izbiri mize bodite pozorni na 3 stvari:
a) dimenzije, ki ustrezajo vašemu načinu, odvisno od tega, kako delate v prenosnem računalniku ali računalniku z več zasloni.
b) Domača pisarna ničesar ne naredi videti neurejeno, kot prepleteni kabli. Poskrbite, da bo vaša miza imela prostor na mizi ali nosilcih.
c) Dajte si možnost stati. Osredotočite se na sodobno mizo, ki omogoča tako sedeči kot stoječi način.

3. Udobje je ključnega pomena

Vlagajte v dober delovni stol. Med delom sedite ure na svojem stolu, zato je lep, ergonomsko natančen in udoben stol vreden vsakega centa.

4. Pobarvajte stene v tone, ki so vam všeč

Barva, ki motivira za delo. Za nekatere ljudi je to svetla in živahna paleta, na primer oranžna ali limeta zelena, drugi pa za dobro motivacijo potrebujejo pomirjujoče odtenke, kot sta botanično zelena ali modra pena. Upoštevati je treba tudi lepljivo ozadje.

5. Prilagodite osvetlitev

Pisarna s peščico svetlobe bo zmanjšala obremenitev oči in morebitne glavobole. Monitor postavite tako, da ne bo bleščanja skozi okno ali vpadne luči nad glavo, na mizo pa postavite majhno delovno svetilko za določena opravila. Pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati pri izbiri luči za delovni prostor; bela svetloba poveča produktivnost, rumena pa lahko povzroči občutek utrujenosti in manj produktivnosti.

6. Povečajte prostor

Organizacija je še posebej kritična v majhnih prostorih. Dodatki, kot so organizatorji miz, Mobile Caddy (obešalnik za vrečke), osebna viseča konzola na mizi, police itd., Vam lahko pomagajo organizirati vaš delovni prostor, medtem ko so vsa orodja na dosegu roke.

7. Vnesite osebni slog

Vaša domača pisarna naj bo pravi prikaz vaših osebnih vrednot in sloga. Dobiti navdih. Izberite del dobrih slikarskih veščin, za mizo uokvirite posebno fotografijo – ki vas bo spodbudila k ustvarjanju in vedno dokončala svoje delo.

8. Okrasite z rastlinami

Ko preživite veliko časa v vesolju, vam rastline pomagajo, da se počutite povezane z zunanjim svetom. Velika masivnejša rastlina, vaza z rožami ali sukulenti vašemu delovnemu prostoru v hiši dodajo tudi fin odmerek barve.