Tla preprog imajo običajno dolgo življenjsko dobo, vendar je to odvisno predvsem od kakovosti preprog, pogostosti uporabe tal in vzdrževanja. Čeprav lahko redno čiščenje in pravilno vzdrževanje podaljšata življenjsko dobo vaše preproge, bo pogosta uporaba pomenila, da jih boste morali v določenem trenutku zamenjati.

Nekateri znaki, ki bi lahko nakazovali, da morate preprogo zamenjati, so lahko očitni, druge pa je težje opaziti. V tem članku smo izpostavili nekaj pomembnih razlogov in znakov, ki kažejo na to, da je preprogo potrebno zamenjati.

 

Težave s plesnijo ali bakterijami

Neaktivna in zaprta delovna mesta povečajo tveganje za nastanek plesni, glivic in bakterij na preprogah. Če na preprogi opazite sledi ali madeže, ki kažejo na težave s plesnijo, je treba območje čim prej očistiti, da preprečite širjenje bakterij na celotno območje. Vendar boste v nekaterih primerih opazili, da je zamenjava preprog edina rešitev.

V kolikor uporabljate preproge Interface, veste, da ustvarjajo svoje izdelke na varen in učinkovit način, tako da preproge trajajo dlje in ostanejo kot nove.

Intersept®, zaščitena snov Interface, je trajno vgrajena v primarni substrat vseh modularnih preprog, pa tudi v priporočena lepila. Ponuja zaščito pred bakterijami in plesnijo, ki vplivajo ne le na življenjsko dobo preprog, temveč tudi na kakovost notranjega okolja.

Konzervans za vmesnike Intersept® nudi zaščito pred bakterijami in plesnijo na preprogah.

 

Trdovratni madeži

Obstajajo različne tehnike odstranjevanja madežev, ki preprogi pomagajo obnoviti prvotni videz. Vendar bodo učinkovite ali vsaj nekoliko odvisne od kakovosti preprog in kakovosti preje, iz katere je bila izdelana. Tudi vrsta kemikalije, s katero se znebite madežev. Lahko je presenečenje in nekatera zdravljenja lahko škodijo več kot koristijo.

V nekaterih primerih je neizogibno zamenjati preprogo ali samo območje, kjer je težava bolj vidna, z novo talno oblogo, da bi težavo popolnoma rešili.

Enostavna in hitra zamenjava posameznih talnih oblog.

V kolikor je težava pod nadzorom, vam lahko pomaga globlje čiščenje. Vmesnik ima program čiščenja in vzdrževanja, da bodo vaša tla tako dolgotrajna, higienska in lepa, kot so bila bila prvi dan ob namestitvi.

Neprijetni vonji

Vonj v katerem koli prostoru lahko resnično odvrne udobje prisotnih in resno vpliva na delovno učinkovitost. Vonj kaže, da so tla lahko gojišče plesni ali bakterij. Poskusite jih temeljito očistiti in v kolikor se težava nadaljuje, boste več kot verjetno potrebovali tla obnoviti z novo preprogo.

Rebranding ali notranja oprema

V kolikor se trudite prenoviti dekor v svojem prostoru, je zamenjava preproge v skladu z novimi standardi blagovne znamke in drugimi elementi v notranjosti. Tla so najbolj opazno področje katerega koli prostora in je zato pomembno, da jih vključite v načrt prenove.

Preproge so zelo stroškovno učinkovita rešitev, enostavne za namestitev tudi v prostorih nenavadne oblike, so trpežne, trajnostne in raznolike, da bo vaš prostor videti svež in barvit. Oglejte si več o prednostih preprog.

V kolikor potrebujete dodatne informacije ali bi se želeli pogovoriti z našimi strokovnjaki glede boljše ovrednotenja nadstropij, nas kontaktirajte.

Vir: Interface.com