Oblikovni jezik lahko spodbuja toplino na delovnem mestu – občutek dobrodošlice, udobja, zaupanja, sprejetosti in dobrega počutja. 

Fotografija prikazuje naslonjač Colaesse Massaud, prevzet s: Steelcase.com

Kako z oblikovanjem promoviramo toplino prostora

Sprejemanje topline pri oblikovanju delovnih mest odraža naše zavedanje o človekovi potrebi po povezavah tako s tistimi okoli nas kot z okoljem. Odraža razumevanje, da ljudje želijo delati v okolju, ki neguje več dimenzij – fizično, socialno, čustveno in kognitivno.

Osnovni način, kako se delavci povežejo s svojim pisarniškim okoljem, je občutek fizičnega in čustvenega udobja: kakšen občutek vzbuja pohištvo? Kakšen je prostor? Po besedah ​​Johna Hamiltona, globalnega direktorja oblikovanja pri Coalesse, imajo oblikovalske podrobnosti veliko vlogo pri udobju na delovnem mestu.

“Kadar prostor upošteva posameznikovo fizično udobje z vključitvijo podrobnosti v zasnovo, kar pomeni, kako posameznik doživlja predmet – njegovo mehkobo, ukrivljenost, materiale in način, kako se dotakne našega telesa – je odnos, ki ga gradimo s tem prostorom, bolj dragocen.“

Poleg tega lahko način urejanja prostorskih konceptov izboljša čustveno udobje ljudi, kar ima za posledico nove odnose, močnejše družbene vezi in večje zaupanje.

Toplina v oblikovanju tudi že zgodaj ustvarja občutek dobrodošlice – preprostost, ki spodbuja ustvarjalnost in produktivno sodelovanje. Topla, privlačna delovna mesta lahko pomagajo posameznikom in skupinam ter jim pomagajo, da se počutijo doma in doma – v službi.

Nazadnje lahko v pisarniškem dizajnu vzbudimo toplino s poslušanjem: Kaj ljudje želijo? Kako se spreminjajo njihove potrebe? Kaj bi jim lahko olajšalo prihodnje izzive? Šele po poslušanju se lahko odzovemo na ustrezne rešitve, osredotočene na ljudi – oblikovanje s pomembnimi vizualnimi podrobnostmi, dostopnimi razmerji in naravnimi, intuitivnimi možnostmi.

Ko v oblikovanju iščemo toplino, na delovnem mestu okrepimo občutek povezanosti in dobrega počutja.

Fotografija prikazuje Millbrae lounge pohištvo in CG_1 stol

Topla svetloba, prijeten ambient. Ko govorimo v jeziku toplote in dobrodošlice, ta prostor za zbiranje vključuje pohištvo za sedežno garniture MiIlbrae lounge in mizo CG_1.

Fotografija prikazuje Lagunitas sedežno pohištvo i SW_1 fotelju

Spodbujanje interakcij. Ko je pohištvo razporejeno za spodbujanje druženja, prostorska ureditev spodbuja odnose in izboljšuje delovno kulturo. Tu prikazan prostor, ki vključuje sedežno garnituro Lagunitas, ponazarja to načelo.

Prinesite toploto v delovne prostore z izdelki iz ponudbe Coalesse.

Vir: Coalesse.com