Oblikovanje super kul pisarne poveča produktivnost, zadovoljstvo zaposelnih in vaš dobiček.

Kot podjetniki, obstaja toliko vidikov za uspeh vašega podjetja, ki jih morate upoštevati, če želite tekmovati z najboljšimi. Ob koncu dneva, ko so poslana vsa e-mail sporočila, vse seje končane in so luči ugasnjene, verjetno ne razmišljate o tem, katera barva je lahko videti najbolje ob vaših novih ugotovitvah.

Vendar bi morali. Uspeh vašega podjetja in produktivnost vaših zaposlenih sta neposredno povezana z oblikovanjem vašega delovnega prostora. Tako sem sedel z Kennethom Bakererjem, ki dela za Gensler, projektno podjetje, ki zares dojema pomen povezave, če želite izvedeti največje podrobnosti o tem, kaj oblikovanje pisarn pomeni za dobiček.

Vse se začne s strategijo

Oblikovanje kot samostojno seveda ne samo prispeva k rasti v delovnem prostoru. Kot pravi Kenneth, “Začeti moraš s strategijo in oblikovati vsak vidik delovnega prostora okoli te strategije. To je več kot samo barva in pohištvo. Zagotoviti moraš svojim zaposlenim vse kar potrebujejo za opravljanje svojega dela”. Torej, vaša strategija je temelj za načrtovanje, in od tam, vsaka barva, vsak stol, vsaka miza in vsak posvečen prostor, primeren za izvedbo te strategije.

Vpliv vašega oblikovanja prostora na produktivnost, kulture in celo dojemanja vsakega posameznega, potencialne stranke ali partnerja, ki stopi v vaš prostor, je ogromno. Ideje se lahko zgodijo na malo verjetnih mestih … ampak kaj, če je oblikovan prostor tako, da v njem postanejo ideje bolj verjetne?

Odlično oblikovanje spodbuja inovativnost

Pri Gensler so ustvarili t.i. Workplace Performance Index (WPI), ki meri uspešnost Fortune 500 podjetij na podlagi 4 načinov dela.

Top 4 načini dela:

  1. Fokus: Osebni prostor, argonomsko opremljen za individualne fokuse;
  2. Sodelovanja: Mesta za sprostitev, ustvarjena za soustvarjanje, skupinsko delo in sodelovanje na projektih;
  3. Socializacija: Kuhinja, genialni bar, zgrajeni za socialno povezovanje.
  4. Usposabljanja: mesta za raziskovanja, kot so knjigarne, oblikovanje kot prostor za učenje.

Namen raziskovanjea na delovnem mestu je najti presenetljive povezave med dobro oblikovanimi delovnimi mesti, inovacijami in ustvarjalnostjo.

Najboljša podjetja se odločajo za dober dizajn v štirih glavnih načinih dela in zaradi tega vidijo boljše poslovne rezultate, lažje zaposlovanje vrhunskih talentov in boljše splošno zadovoljstvo pri delu. Toda kako lahko te informacije uporabijo v korist (in upajmo rast) v svojem podjetju? Kennethu je uspelo razdeliti 6 preprostih idej, ki jih lahko takoj uporabijo, za oblikovanje svojih pisarn na naslednji stopnji.

6 načinov kako lahko oblikujemo super kul delovni prostor

Začnite s strategijo: Vaša strategija za uspeh mora zajemati vse vidike vašega podjetja in kamor ga želite ponesti čez 3, 5, 19 ali več let.

  1. Razširite svoj prostor: Uporabite top 4 načine dela in na njih temeljite zasnove oblikovanja na delu, za katera so podjetja Fortune 500 že prepričana, da deluje. Raznoliki prostori ustvarijo več možnosti za uspeh.
  2. Izberite barve in pohištvo z namenom: Vsaka možnost mora služiti splošni strategiji z namenom spodbujanja produktivnosti.
  3. Oprema je pomembna: Zagotovite opremo, ki omogoča vašim zaposlenim postati popolnoma potopljeni v njihov dan, z zagotavljanjem njihovih vsakodnevnih potreb. Dobrine, kot so samopostrežne restavracije, telovadnice, otroška varstva, odprti prostori in kavarne, vodijo k produktivnosti in predanosti vaših zaposlenih.
  4. Okrepite vlogo zaposlenih: Vsi delajo in so uspešni na svoj način. Krepite vlogo zaposlenih v podjetju tako, da razumejo in delujejo v prostoru, kjer so najbolj produktivni. Take izbire spodbujajo inovacije.
  5. Zgradite povezave: Zaposleni potrebujejo povezavo z njihovim delom in smisel oziroma namen, ki ga s tem gradijo. Širše razumevanje in poznavanje vloge vsakega zaposlenega, daje zaposlenim globjo povezavo s tem, kar ustvarjajo in to bo imelo posledico bolj pomembnega dela.

Učimo se, da oblikovanje prostora povsem spremeni podjetje, njihovo produktivnost in poslovno uspešnost. Čas je, da začnemo posvečati pozornost podrobnostim, ki vas mogoče stanejo več, kot bi si mislili.

Izvor: Inc.com.