Ne glede na vrsto dela, ki ga načrtujete, je zelo pomembno oblikovati stimulativno okolje za vključevanje zaposlenih. Ko se delavci na delovnem mestu počutijo koristne, pozitivno vplivajo na njihovo delovno uspešnost in zadovoljstvo pri delu. Delavec z veseljem vsak dan gre na delo, uživa v delu, ki ga ima, se počuti povezan s sodelavci in je ponavadi ponosen na to, kar dela za svojega delodajalca. Toda v Globalnem poročilu o delovnih mestih Steelcase so raziskave pokazale, da je le 13% globalnih delavcev zelo zaposlenih in zelo zadovoljnih na delovnem mestu, 37% pa je zmernih ali zelo degradiranih.

Na srečo delavca vpliva veliko dejavnikov, vendar ima delovno okolje pomembno vlogo pri spodbujanju angažiranosti zaposlenih. Eden od najpreprostejših načinov za izboljšanje produktivnosti zaposlenih je strateška uporaba barv. Pisani dizajn pisarn je poln vizualnega zanimanja in lahko celo vpliva na rezultat. Psihologija barv je subtilna, vendar je učinkovit način za izboljšanje produktivnosti zaposlenih, in včasih le majhen kos barve lahko veliko stori s pisarniškim pohištvom ali dodatki.

Rdeča preproga

Nihče ne želi biti ves čas povezan z enim krajem, zato ni čudno, da visokokvalificirani delavci običajno zahtevajo, da imajo možnost premikati in spreminjati položaje ves dan. Za spodbujanje gibanja dodajte rdeče podrobnosti. Rdeča barva je izjemno močna in vznemirljiva barva, ki je znana po vožnji in povečanju energije. Preproge, kot je prikazana na fotografiji, so odličen način za dodajanje rdečih tonov na delovno mesto in, če so ustrezno urejene, lahko dodatno okrepijo gibanje zaposlenih.

Pisarniška oaza

Možnost uporabe mobilne tehnologije pri delu je izjemno pomembna za izboljšanje učinkovitosti. V Globalnem poročilu o delovnem mestu na delovnem mestu je 88% visoko zaposlenih delavcev izjavilo, da lahko na podlagi svoje naloge izbirajo, kje delajo v pisarni.

Pri načrtovanju delovnega mesta, kjer imajo delavci takšno svobodo gibanja, razmislite o uporabi določenih območij, za katere izberete barve. Na primer, mnogi delavci hrepenijo po umiku v tiho, udobno mesto, kjer lahko delajo sami, ko se morajo resnično osredotočiti. Ker je modro povezano z občutkom miru in se je izkazalo, da spodbuja koncentracijo, poiščite načine, kako v te prostore dodati modre tone.

Sedeži Hosu Lounge podjetja Delight ponujajo odlično funkcijo v fokusnih conah. Ne le, da so na voljo v prijetnem modrem odtenku, temveč v konvertibilnem slogu omogočajo ljudem, da delajo na najbolj udoben način.

Redko kdo dela resnično sam. Delavci morajo biti sposobni medsebojno sodelovati, zato je izredno pomembno imeti prostor za sodelovanje, ki omogoča osredotočanje na nalogo. 94% zaposlenih in zadovoljnih delavcev pravi, da jim njihovo delovno okolje omogoča neovirano delo v timih.

Ko ljudje delajo kot ekipa, morajo pogosto načrtovati ali ustvarjati ideje. Rumena in oranžna sta povezana z ustvarjalnim razmišljanjem in energijo, tako da lahko dodajanje odtenkov teh barv skozi mize ali sedenje v skupnih prostorih, kot je konferenčni stol Massauda, ustvari iskro navdiha, ki bo delavcem pomagala najti nove in inovativne ideje.

Delight Office Solution