Šest strokovnih nasvetov za najboljšo uporabo vašega pisarniškega družabnega prostora

Družabni prostori oziroma deli poslovne notranjosti, namenjeni socializaciji zaposlenih, so v središču delovnega prostora in zaposlenih samih in postajajo vse bolj pomembni. Ti prostori niso več le kotiček, kjer se ljudje zbirajo okoli mize, da zaključijo svoj obrok ali prigriznejo na neusklajenih kosih pohištva. Sodobne prostorske rešitve lahko uporabite kot sodobno kuhinjo, jedilnico, prostor za kavo in počitek, za neformalna srečanja, kot tudi ločen prostor za krajše treninge, predstavitve in zabave.

Ti prostori so idealen način za spodbujanje družbenih interakcij in svobode gibanja, ki ustvarjajo dinamično in produktivno delo. Nekatere izmed najboljših idej prihajajo izven mize, zunaj sejne sobe in v bolj sproščenem in neformalnem okolju, kjer lahko zaposleni komunicirajo bolj sproščeno.

S tem besedilom vam želimo dati šest vrhunskih nasvetov, kako ga kar najbolje izkoristiti.

1. Fleksibilnost

Pri ustvarjanju družbenega prostora je ena najpomembnejših stvari, ki si jih je treba zapomniti, da mora biti fleksibilen, večnamenski prostor, ki ga je mogoče enostavno prilagoditi zahtevam in potrebam uporabnikov. To mora biti okolje, ki združuje zaposlene iz vseh oddelkov za krepitev vključujoče in odprte kulture na delovnem mestu.

Če svojim zaposlenim omogočite sproščeno in udobno okolje, jih lahko spodbudite k sodelovanju in inovacijam. Lahko jim da prostor, kjer si lahko pet minut spočijejo, ali prostor, ki bo središče kreativnih poslovnih dogodkov. Ključnega pomena je, da ne omejite prostora samo na eno dejavnost.

Vir: Steelcase.com

2. Integrirana tehnologija

Integrirana tehnologija ali pametne pisarniške rešitve so absolutni imperativ sodobnega družbenega prostora. Morda se zdi očitno, vendar je nujno imeti dober, močan in hiter wifi. Šibka povezljivost je izjemno frustrirajoča, zlasti v obdobju, ko pričakujemo takojšen dostop. Zagotovite ga ljudem, ker si to zaslužijo!

Vaš družabni prostor mora biti omrežen in imeti dostop do prave avdio in vizualne tehnologije. To je najboljši izkoristek prostora. Če imate dobro socialno okolje brez tehnologije ali elektrike, ga ne boste veliko uporabljali. Če ljudem omogočite brezžično opremo, lahko preprosto delijo informacije z vašimi ekipami in strankami.

Odkrijte več o pametni tehnologiji na delovnem mestu ovde.

Vir: Artome.com

3. Prostor

Vaš družabni prostor je središče vaše skupnosti, zato morate pritegniti ljudi, da pridejo. To ne bo doseženo, če imate majhno sobo v zadnjem kotu skozi labirint miz. To mora biti osrednje mesto ustrezne površine. Dogodki v zadnjih dveh letih so še povečali to potrebo in to mora biti lahko dostopen kraj, z dovolj prostora, da ga zaposleni lahko obiščejo in se počutijo enako udobno, ko se gibljejo ali sedijo na neformalnem sestanku.

Prostor mora imeti ustrezne akustične pogoje, v osrednjem družabnem prostoru pa se sliši hrup. Še vedno je pomembno imeti akustično vzdušje, saj ne želite, da se ta hrup prenaša in moti druge, ki delajo na drugih lokacijah, za kar ponujamo akustična rešenja in kabine, ki se prilegajo vsakemu prostoru in se prilagajajo namenu.

Vir: Framery.com 

4. Pravo pisarniško pohištvo

Izbira pravega pohištva za družabni prostor je nujna, da prostor kar najbolje izkoristite. Ne morete imeti zelo velikih in težkih stolov ali se preveč zanašati na fiksno pohištvo, da dosežete pravo raven prilagodljivosti. Najboljši način, da ga pogledate, je razmišljanje o tem, kaj je udobno, praktično in enostavno preurediti.

Priporočamo, da izberete dobro kombinacijo mehkih sedežnih garnitur, klopi ali stolov. To bo zagotovilo prave možnosti sedenja za vsak različen scenarij.

Vir: Steelcase.com

 

5. Biofilni dizajn

Biofilija zajema več kot le rastline. Ona je v središču, na katerem ljudje delajo. Hrepenimo po povezanosti z naravo, zato lahko vnašanje zunanjega prostora v naše družabne poslovne prostore pomaga krepiti občutek miru in udobja. S spodbujanjem svojih občutkov lahko naravno uživamo v spremljajočih prednostih povečanega zadovoljstva, produktivnosti, povezanosti in ustvarjalnosti.

Za to je dobro izhodišče imeti dostop do naravne svetlobe, kadar in kolikor je le mogoče. Potem bo dodajanje dobrih načrtov rastlin samo izboljšalo estetsko izkušnjo in pomagalo očistiti zrak in absorbirati zvok. Dodate lahko tudi različne naravne materiale in teksture, da še povečate te prednosti.

Naš predlog so posebne talne obloge iz zbirke Interface Human Nature in biofilne stene iz pravega mahu.

Vir: Interface.com

Vir: Delight Office Solutions

 

6. Dobra kava

Dobra kava? Ja, dobra kava. Nekaj ​​tako preprostega, kot je zagotavljanje virov za odlične osvežilne pijače, pomaga vašim zaposlenim čutiti, da je nekomu mar zanje. To je majhna stvar, ki naredi veliko razliko. To pomaga olajšati pogovor med ljudmi v vaši organizaciji, kar omogoča izboljšano komunikacijo, sodelovanje … in energijo.

Prav tako pomaga pritegniti zaposlene v pisarno in jim pomaga, da so bolj zadovoljni in produktivni.

Vir: Bolia.com

 

Poiščite več načinov, kako lahko vaše delovno mesto izboljša počutje ljudi ovde.