Veliko je možnosti, da delate v postavitvi odprte pisarne. Podjetja so izvedla tako postavitev z namenom prihranka prostorav prizadevanju za zmanjšanje stroškov, spodbujanja večjega sodelovanja z zaposlenimi ali posnemanja inovativnih novoustanovljenih podjetjih. Kakršenkoli je že razlog, realnost ostaja enaka: ko odstranimo stene ali predelne stene se delavci soočajo z novimi izzivi z veliko oviro na njihovo produktivnost in nevarnosti za njihovo duševno stanje.

Hrup in motnje so velik izziv v modernih pisarnah in veliko podjetij nima strategije, da bi pomagali zaposlenim pri soočanju z kaosom, pravijo rezultati ankete z več kot 600 vodstvenimi delavci in 600 zaposlenimi po vsem svetu. Te ugotovitve verjetno ne presenečajo nikogar, ki dela v stilu odprte pisarne.

Neustrezna tehnologija je prav tako problem. Skoraj 2/3 zaposlenih pravi, da so težave s tehnologijo povezane z njihovo uspešnostjo in 39% jih je pogosto razočaranih nad svojimi orodji za delo. In ker vedno več ljudi dela na daljavo, pa naj je to po lastni izbiri ali po načinu dela družbe, bodo morala podjetja premisliti o svoji strategiji na tem področju; Trenutno mnogi zaposleni nimajo orodij, ki jim potrebujejo za svoje delo tudi zunaj pisarne, še 47% pa, da njihovi vodje pričakujejo, da so dosegljivi tudi po delovnem času.

To so velike težave, in večina menedžerjev tegane razume. Vodstvo običajno podcenjuje negativne učinke hrupa v okolju na produktivnost in zadovoljstvo svojih zaposlenih in premalo izvajajo strategije za reševanje vprašanj. Morda zato, ker vodstvo pogosto živi v svojem svetu: večina pravi, da imajo svojo lastno pisarno, in so veliko bolj opremljeni s tehnologijo, ki jo potrebujejo, kot zaposleni.

Postavitve odprtega tipa in pritisk biti povezani, so realnost sodobnega delovnega mesta, in verjetno ne bo odšel kadarkoli prej. Družbe, ki imajo načrt za pomoč zaposlenim pri reševanju težav tega novega okolja so v boljšem položaju za prikaz željenih koristi, ko se odločijo, da porušijo pisarniške stene, od sodelovanja in inovacij na bolj kolegialne kulture.