Barva Pantone leta 2020, je novo desetletje na brezčasen, pravo modri način odprla s klasično modro barvo Pantone 19-4052. Izbran po svoji sposobnosti, da navdihuje mirnost in samozavest, Pantone klasično modra barva predstavlja močan temelj za novo dobo, so sporočili iz barvnega inštituta Pantone, ki izbere barvo leta, da poudari razmerje med barvnimi trendi in kulturnim trenutkom.

 

bluechairssunlight

 

Massaud čudoviti modri lounge sedeži, prikazani na fotografiji, nudijo sproščujoče zatočišče v moderni pisarni.

“Ko gledamo svet okoli nas, vemo, da živimo z veliko nemira,” je dejala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta. “Modra je s čustvenega in psihološkega vidika vedno predstavljala določeno mero zbranosti in samozavesti.” Klasično modra izraža trdoživost, na katero se lahko zanesemo, je dejala.
Zakaj vklošiti bravo leta 2020. v dizajn?

Po mnenju barvnih psihologov je modra barva samozavesti, moči, stabilnosti in zanesljivosti. To pomeni, da ima tudi pomirjujočo moč, zmanjšuje stres in zmanjšuje produktivnost:

Globina tona klasične modre barve Pantone prebudi tišino večernega neba. Zaradi tega je idealna barva za delovne prostore, ležalnike in druge sproščujoče pisarniške prostore za fokus in sprostitev. Kljub temu pa je klasična modra dovolj svetla, da uspe v skupnih delovnih prostorih – služi kot ozadje za ekipe, ki si izmenjujejo ideje in načrtujejo rešitve.

bluecouch

Kako uporabiti barvo leta v pisarniškem prostoru?

Če želite barvo leta vključiti v svoje delovno mesto, ne boste imeli težav z enakim ali približnim barvnim ujemanjem. Tukaj je nekaj virov, ki vam bodo pomagali izbrati modre materiale za vaše pohištvo:

1.Premazane površine: S programom Coalesse Color lahko naročite natančen odtenek Pantone za pobarvane površine številnih najbolj prodajanih izdelkov Coalesse. Coalessejeva ekipa strokovnih svetovalcev upravlja vso prilagojeno obdelavo z racionaliziranim postopkom, brez minimalne količine naročila.

2.Tkanine. Iz kataloga Steelcase / Coalesse lahko izbirate med več uveljavljenimi različicami tkanin, ki ustrezajo klasični modri barvi Pantone:

quatro

tres

twolightercolors

3.Plastika. V katalogu Steelcase / Coalesse izberite naslednje dve plastični možnosti, ki ustrezata klasični modri barvi Pantone:

twodarkers

 

4. Preproge. Za resnično modro udobje v nogah izberite preprogo Azru Light 100% volna v mornarsko modri barvi, na sliki zgoraj, ali preprogo Azru Condensation v mornarsko modri barvi.

Če želite izvedeti več o barvnih možnostih, si oglejte program Coalesse Color.

Vir: https://www.coalesse.com/blog/incorporating-pantones-color-of-the-year-into-the-workplace/