V analizi trendov v letu 2019. Delight poudarja, da so mileniumi in kmalu generacije Z vse večji delež današnje delovne sile. Zato imajo organizacije vedno večjo potrebo po ustvarjanju boljših izkušenj zaposlenih, ki spodbujajo mlajše delavce, da ostanejo v organizaciji. Oblikovanje pisarn je zagotovo del te enačbe: v tej mesečni zbirki novic raziskujemo načine, kako barva, kultura in blagovna znamka vplivajo na sodobno oblikovanje delovnega mesta.

VEČJA VLOGA BARVE

Od inovativnih tehnoloških podjetij do velikih korporacij je vloga barve ustvariti impresivno pisarniško oblikovanje. Vključitev zelenih površin in elementov narave ponuja še en trend, povezan z barvami. Dodajanje zelenja in oblikovanje rastlin v pisarno lahko pomagata delavcem, da se počutijo bolj sveže in združene.

BRENDIRANA DELOVNA MESTA

Delovno mesto kot odraz blagovne znamke podjetja lahko izboljša odnos med delavci in pisarniškim prostorom ter spodbudi povezovalni občutek identitete zaposlenih s spletnim mestom. Napredne organizacije vključujejo tudi zaposlene v procesu oblikovanja novih delovnih mest, specifičnih za blagovno znamko.

VLAGANJE V KULTURO

Ker delodajalci poskušajo izraziti svoj edinstven odnos, oblikovanje delovnih mest postaja vse pomembnejši način komuniciranja organizacijske kulture – ki je lahko ključnega pomena pri privabljanju talentov in spodbujanju pomembnega okolja za sedanje zaposlene.

Vprašanje “Kako lahko načrtujete užitek v vašem podjetju?” Morda pri načrtovanju pisarn se pogosto ne razmišlja, vendar sodobno delovno mesto spreminja status quo. V tej tematiki je nastalo novo prizadevanje za ustvarjanje prostora, v katerem so zaposleni veseli, da preživijo svoj čas s premišljeno uporabo barve, blagovne znamke in kulture.

Delight Office Solution