Kot vodje svojih organizacij se pogosto soočamo z nepričakovanimi izzivi. Ritem dela se je pospešil. Nenehno smo poplavljeni z informacijami in se od nas pričakuje, da pospešimo skok iz konteksta do konteksta vsak dan. Naši urniki so se razširili in zajemajo več časovnih pasov. Kot rezultat, čutimo oslabitev povezav z ljudmi v naši organizaciji. Prav tako se od nas pričakuje, da bomo bolj okretna, bolj inovativni in bolj usmerjeni k razvoju.

Kot se spreminja poslovni svet, bi bilo treba spremeniti tudi sebe in način upravljanja. Omogočanje zaposlenih delež v nepremičnine in delež odgovornosti in samostojnosti, je ključnega pomena za uvajanje inovacij v vsaki organizaciji. Porazdelitev odgovornosti na drugi strani omogoča lažje spopadanje z izzivi duševne in telesne narave, s katero se bodo kot voditelji sestajali vsak dan.

Številni voditelji se zavedajo, da morajo gojiti kulturo poslovnega obnašanja in iščejo orodja, ki bi pomagale pri tem. Obstaja prepričanje, da lahko položaj voditelja pomaga do boljšega upravljanja s tem, da so tudi drugi okrog njih uspešni. Razmislite o vašem poslovnem okolju in se vprašajte:

  1. Ali je povezovanje in sodelovanje mogoče v moji pisarni?
  2. Ali mi moje delovno okolje olajšuje delo?
  3. Ali moja pisarna vpliva na fleksibilnost in neodvisnost?

Ko se pristopi k upravljanju nenehno spreminjajo v tem novem poslovnem svetu, je bistveno, da se tudi pisarne razvijajo, da bi bili pripravljeni na spoznavanje novih pričakovanj, izzivov in vedenj. To je zelo pomembno, da je upravitelj podjetja zgled drugim. To pomeni, da se morajo voditelji odstraniti iz pisarne in se začeti premikati. Ta način omogoča kulturo poslovnih odnosov in nam lahko razkrije temeljno obljubo naše organizacije.