Če med branjem ali pisanjem slišite, da nekdo govori, se lahko vaša produktivnost zmanjša za kar 66%, poroča Julian Treasure. Hkrati z naraščajočo priljubljenostjo odprtih načrtov in večnamenskih delovnih mest narašča močan pritisk na pisarniške delavce. Interface je sodeloval s strokovnjakom za zvok Julian Treasure pri celovitem zvočnem oblikovanju. Kot pravi v enem od svojih pogovorov o TED, “bi morali arhitekti uporabiti ušesa.”

Na splošno se bodo zaposleni počutili navdihnjene, če se bodo lahko gibali, vendar odprta delovna mesta načrtujejo resnične zvočne izzive. Interface modularna preproga je bila razvita prav za spreminjajoče se delovno mesto. Učinkovito absorbira zvok in zmanjšuje udarni hrup ter je idealen za ločevanje območij za različne dejavnosti, od sodelovanja in koncentracije do sprostitve in rekreacije.

Udarni hrup

Premiki stola in koraki, ki odmevajo so primeri udarnega hrupa. Dobro zvočno okolje je rezultat številnih dejavnikov, toda za učinkovito obvladovanje hrupa stopal in drugih vplivov nobena rešitev talnih oblog ni bolj učinkovita kot preproga.

Udarni zvok, merjen v decibelih, nam pove, koliko zvoka je izoliranega iz sosednjega prostora.

Pri večini projektov je mogoče s specifikacijami standardnih Interface preprog doseči zvok in ergonomsko udobje.

Izboljšane akustične podlage, SONE® in Interlay, se lahko uporabljajo na velikih delovnih območjih ali omejene na manjše površine, ki imajo bolj zapletene potrebe.

Izvor: https://www.interface.com/EU/en-GB/about/modular-system/Acoustics-en_GB

Autor: Interface.com