Tudi vi ste lahko produktivni. S preprostimi majhnimi koraki odkrijte višjo produktivnost na delovnem mestu. Prepoznajte največje sovražnike produktivnosti.

1.Sedenje v kabini

Delo v kabini ali “kocki” lahko ustvari občutek klavstrofobije. Če se vam zdi, da se strop in stene okrog vas zapirajo, vstani in pojdite iz pisarne. Hodite po ulici in ujamite nekaj sonca, če pa imate omejen čas, naredite tudi krog po pisarni, kar se vam bo morda zdelo sproščujoče.

2.Preglasni sodelavci

Če ima delovni prostor svoje meje, lahko managerji pomagajo svojim zaposlenim tako, da so bolj prilagodljivi. Ni vsaka oseba enako učinkovita v odprti pisarni, tako da je treba v te situacije vključiti ločene prostore ali konferenčne sobe – da bi se včasih lahko izolirali. Če vaši zaposleni čutijo, da so najbolj produktivni doma ali v kavarni v pritličju, jim to dopustite. Če pa gre vse to narobe, še vedno obstajajo slušalke.

tired3.Sestanki

Če imate občutek, da vaši sestanki ne vodijo nikamor, si vzemite si trenutek in jih preučite. Pred vsako sejo se prepričajte, da so vsi udeleženci z aktualno  temo. Bodite konkretni o tem, kaj se razpravlja, kateri so željeni rezultati in zagotovite, da se bodo vaši sodelavci počutili udobno, medtem ko postavljajo vprašanja in izmenjujejo ideje. Začnite in končajte sejo na dogovorjeno uro, in se prepričajte, da zaključite z dobrim načrtom.

4.Klepet s sodelavci

Dobro je, da uživate neformalni klepet s sodelavci. V mnogih primerih, preživite več časa s sodelavci, kot s prijatelji in družino. Pripovedovanje o tem, kako ste preživeli konec tedna, medtem ko čakate na kavo ali nekaj minut pogovora o vaši najljubši TV oddaji ali knjigi, je nepogrešljiv del poslovne kulture. Šale lahko storijo, da čas napetosti mine malo hitreje. Samo pazite, da ne klepetate preveč.

talking5.E-pošta

Vsi smo lahko veliko bolj produktivni z izmenjavo e-pošte. Čas, ki ga porabite za organizacijo vaših nabiralnikov, bi prav gotovo lahko uporabili za druge pomembne dejavnosti. Toda kako lahko storimo, da na videz vsakodnevna nepremagljiva naloga dela za nas? Vsak dan lahko dodelite enako količino časa, da se osredotočite zgolj na odzivanje na e-pošto. V pisni obliki mora biti e-pošta napisana jasno in jedrnato. Odjavite se iz vseh nezaželenih pošt, ki ste jih prejeli v nabiralnik elektronske pošte. Če je vloga majhna, je morda le smiselno, da se v živo pogovorite s svojimi kolegi.

6.Družbena mreža

Socialna omrežja so zabavna in so lahko odličen način za povezovanje z drugimi ljudmi v industriji, vendar pa obstaja čas in kraj za to. Če delate na projektu, se vprašajte, ali je res nujno, da se na strani odprejo rojstnodnevne fotografije vaše sestre(odgovor je verjetno ne). Za tiste, ki se ne morejo vzdržati, je morda potreben  site blocker.

social-media7.Internet

Če se ujamete, da brišete zgodovino iskanja več kot nekajkrat v tednu, bi morali morda razmisliti, kako uporabljate svoj delovni računalnik. Naj bo nakupovanje na spletu ali plačevanje s kreditno kartico, delo za prosti čas. Za managerje, je odvisno glede na potrebe vašega podjetja, bi lahko vedno upoštevali možnost  blokiranja spletnih mest, ki bi bila lahko moteča ali škodljivea, vendar morate vztrajati pri svoji odločitvi. Lahko prosite svoje zaposlene za opravljanje osebnih nalog med odmori. Pri tem poskrbite, da ste jasni in dosledni v svojih pričakovanjih.