Morda vaše pisarne ni treba popolnoma preoblikovati, potrebujete le malo prefinjenosti.

Tu je 6 stvari, ki bodo vaš prostor naredile bolj produktiven  in navdihujoč:

  1. Zmanjšajte težave na minimum

V današnjem času nosimo na delo  (kot za zabavo) – kamorkoli gremo imamo s seboj prenosne računalnike, tablične računalnike in telefone. Vse te naprave nas že dovolj motijo in lahko zmanjšajo produktivnost ali slabo vplivajo na našo ustvarjalnost. Naše delovno mesto ne bi smelo biti ena od slabosti. Ljudje bi morali imeti pogled na naravo in čiste stene. Vsi imamo radi, da so stvari enostavne,  ker delovno mesto ni muzej. Preveč umetnin bo motilo delavce. Priporočamo, da se izogibate navdihujočim citatom, ker so zastareli.

  1. Upoštevajte hrup

Želite glasbo? Beli šum? Roza šum? (Da, obstajajo različne barve hrupa.) Kakšen  raven hrupa je primeren za vaše poslovno okolje ali ljudi, ki uporabljajo vašo pisarno? V skupnem delovnem prostoru ekstrovertnim bolj ustreza glasba, introvertnim  pa beli šum. Če imate skupino inženirjev, ki delajo s slušalkami v ušesih, vam ni potrebno storiti ničesar. Vendar, če imate mešanico različnih vrst ljudi, morate razmisliti, kaj bi bilo najbolj primerno za vaš prostor, da bi zmanjšali motnje in povečali produktivnost. Dobra akustična rešitev je lahko samo strop v nekoliko različnih višinah, kar omogoča fleksibilnost pri določanju različnih ravni hrupa.

  1. Pomembno je pohištvo

Sedeži so odlični, vendar ne za več urno delo. Omogočite si mize z napajanjem v bolj sproščenem okolju, da ste lahko produktivni, v kolikor se odločite, da nočete imeti tradicionalne delovne površine mize. B-Free podpira individualno in skupinsko delo v širokem razponu možnosti uporabe od posameznih koncentracij do nastavitev za neformalne povezave ter načrtovano in improvizirano sodelovanje. Karkoli delate ne varčujte pri stolih. To je izredno pomembno za vaše zdravje. Poskrbite, da boste delavcem dali priložnost izbire med sedenjem in stanjem. Opozarjamo, da je pomembno za zdravje, več časa  opravljati delo v stoje,  vse bolj popularno.

Dajte ljudem več možnosti: https://www.delight-office.si/p/pisarnisko-pohistvo/predsobe-in-recepcije/b-free-predsobe-in-recepcije/

  1. Poskrbite za razsvetljavo

Nič ne more preseči naravne svetlobe, vendar nimate vedno razkošja, da vam je dostopno v izobilju. Torej ne varčujte na svetlobi in se prepričajte, da imate dodatne izvore svetlobe poleg običajnih fluorescentnih žarnic. Svetila so lahko zabavna in funkcionalna v pisarni.  Enostavno jih je eksperimentirati in se zlahka premikajo. Za večjo raznolikost preučite stanovanjske zasnove. Nekatere razsvetljave lahko programirate na različne načine. Kaj mislite o zamenjavi barve svetlobe v primeru, da vaša ekipa doseže cilj prodaje? Tudi nekatere stene ostanejo svetle in neprijetne barve. Ne dodajajte živahnih barv povsod. Se spomnite, kaj smo rekli o umetnosti?

  1. Sprostite pogled

Dobro je ustvariti dekoracijo iz narave – v poslovnem prostoru je idealno imeti dvorišče. Če si ne morete privoščiti, da si ogledate zeleno površino, jo ustvarite s pomočjo žive stene ali strešnih oken. In ne pozabite, gledanje v daljavo je dobro za oči.

  1. Zabavajte se

Zasučite luči, premaknite rastline. Obstaja veliko stvari, kot so plastelin in risalne deske, s katerimi se delavci lahko zabavajo, ko imajo odmor.  Staromodna uganka je drugačna pot, osredotočite svoje možgane v drugo smer, medtem ko počivate od zaslona.

Izvor:https://www.fastcompany.com/3038981/7-steps-to-a-more-productive-and-inspiring-workspace

Avtor: Liz Elam