Dnevi zaprtih kabin so za nami; živimo v svetu, kjer bi morala imeti podjetja, ne samo sprejeti, ampak spodbuditi delo na daljavo ali pisanje članka na vrečastem stolu. Na splošno je ključnega pomena za kar se da večjo produktivnost ekipe ponuditi prostore, ki se prilagajajo različnim vrstam dela.

Sprostitveni Socialni Prostori

Danes podjetja razumejo, da je navzkrižno opraševanje idej med različnimi oddelki temeljni del inovativne delovne kulture. Podjetja dodajajo prostore, kot so kavarne, jedilnice in igralne prostore, kjer se lahko zaposleni iz različnih oddelkov sprostijo, naletoij drug v drugega in imajo pogovor, ki bi se sicer ne bi zgodil.

Organizirani prostori za sestanke

Vsak kvadratni meter pisarniškega prostora je dragocen, tako da je bistvenega pomena poiskati ustvarjalne načine za optimizacijo za vodenje učinkovitega poslovanja. Ti organizirani prostori zagotavljajo prostore za zaposlene, da imajo hiter, enostaven zagone za pogovor in se nato vrnejo nazaj na delo. Zaposleni imajo pogosto raje te kabinete, kot alternativo načrtovanje in uporabo konferenčne sobe.

Konferenčne sobe

Načrtovani sestanek v konferenčni sobi se zdi kot stara šola, ampak realnost je, da so ti prostori bistvenega pomena za vsako podjetje. Ali je to sestanek vodstva, skupine ali občasno srečanje zastopnikov, konferenčne sobe so potrebne za uspešno delovanje podjetja.

Zasebne delovne postaje

Čeprav so se trendi pisarniški oblikovanje preusmerili iz kabinetov in zasebnih pisarn, ostaja dejstvo: vsi potrebujemo prostor za lastne potrebe. Osebni delovne postaje so kraj, kjer se lahko umaknemo in odpočijemo za nekaj ur.
Bistvena orodja za zasebno delovno mesto vključuje dober par slušalk, mizo, monitor in ergonomski stol.

Kavarna

Resnica je, da se delo ne bo več delalo le v pisarni. Včasih se morajo delavci odpraviti v kavarno za ustvarjalni navdih ali ostati doma za en dan sprostitve in večje produktivnosti.