V bližnji prihodnosti bodo pisarne bolj osredotočene na zadovoljstvu zaposlenih.

Oblikovalci pravijo, da podjetja iščejo načine uporabe podatkov na način, ki bi povzročil večje udobje zaposlenim in jim dati prostor, v katerem bi raje delali. Podjetja prav tako investirajo v zdravlje in zadovoljstvo zaposlenih – še posebej ker z drugimi tekmujejo v talentu.

Blue Sky je govoril s petimi oblikovalskimi podjetji glede pričakovanj za bodoče delovne prostore.

Oblikovanje na podlagi podatkov

Podjetja kot je Perkins+Will uporabljajo tehnologijo za zbiranje empiričnih podatkov, kar bi jim olajšalo proces oblikovanja. Fred Schmidt, svetovni vodja notranjega opremljanja v podjetju, je izpostavil aplikacijo Current, s katero si pomagajo pri zbiranju podatkov.

“Zaposleni, ki prenesejo aplikacijo so skozi dan povezani in ob tem poročajo o njihovih dejavnostih”, pravi Schmidt. Vprašanja vključujejo tudi uporabo računalnika ali AV tehnologije, ali se zaposleni udeleži sestanka – in če se, tudi koliko ljudi je bilo na sestanku in v kakšnem prostoru je sestanek potekal.

Aplikacija pomaga podjetju zbrati podatke o uporabi delovnih prostorov. To je delovalo za podjetje, ko so oblikovali nov Wrigley Building prostor.

“To smo naredili za našo lastno pisarno, in kar smo se naučili v procesu je, da ima naše osebje veliko drobnih srečanj,” je dejal Schmidt. “Kot rezultat smo zgradili veliko majhnih sob za sestanke in različne vrste sejnih sob. ”
Robert Benson, vodja zasnove pri CannonDesign, je prav tako dejal, da lahko senzorji in druge metode zbiranja podatkov podjetjem pomagajo zgraditi prostore na pravi način, in tako podjetjem omogočajo popolno raven svetlobe in temperature, ki temelji na uporabi prostorov.

Čeprav imajo oblikovalci svoja subjektivna mnenja o pričakovanjih uporabe prostorov v podjetju, “Bomo združili to s stvarmi, na katere se lahko nanašajo računovodje, ” je dejal, “Ne želim izgubiti subjektivnost kot del oblikovanja, vendar bi bilo super, če bi lahko okrepili našo intuicijo in svoje nagone z dejanskimi podatki. ”

Slika 1

Impresivni skupni prostori

Oprostite računalniška podjetja, ampak vaša ping-pong miza v delovnem prostoru morda ne zadostuje več, če vaš bar na strehi ni nič posebneg.

“Skupni rekreacijski prostori so v velikem povpraševanju”, je dejal oblikovalec Box Studios Gwen Harley.

“Videli smo velik razcvet skupnih rekreacijskih prostorov in obstaja velika konkurenca med zgradbami po mestu v teh novih tehnoloških podjetjih. No govorimo samo o delovnem prostoru – govorimo o celotni zgradbi. Kaj nam ponuja? Kakšne vrste rekreativnih prostorov? Če je arkadna, ali to pomeni, da ima joga studio? ”

Od razkošnega balkona v One Prudential Plaza do igralnice v 111 N. Canal, skupni prostori lahko zaiskrijo priložnostne pogovore (ali izmenjavo naslednje ideje, vredne milijon dolarjev) med zaposlenimi pri Uber in Twitter ali Pandora in Cision.

“Gradnja skupnih prostorov postane podaljšek pisarne – ne samo da obstaja navzkrižno opraševanje v pisarni, ampak navzkrižno opraševanje med podjetji v celotni zgradbi, ” je dejala Jenna Rivera, direktorica dizajna pri Box.
“To nas popelje na povsem drugo raven, saj spodbujamo zaposlene za interakcijo z drugimi ljudmi v stavbi, ne samo za bežno srečanje v dvigalu,” pravi. 

Osredotočite se na zdravje na delovnem mestu.

Podjetja so začela napredovati pri zdravju in dobrem počutju z večjim iskoriščanjem naravne svetlobe in dostojnih koristi za zdravje, pravi direktor Gensler Managing Nila Leiserowitz.

Leiserowitz navaja La Crosse, Wis.-ki temelji na Logistics Health, ki ponuja osnovno zdravniško oskrbo kar na kraju samem in fitnes za zaposlene ter njihove družine. Leiserowitz pravi, da je družba ugotovila, da se je produktivnost izboljšala in stroški zdravstva zmanjšali po zagotovitvi teh ugodnosti za zaposlene. Gensler opaža vedno več podjetij, ki so zaineresirani za ponujanje ugodnosti za zaposlene.

“Ukvarjanje s fizičnim in psihičnim dobrim počutjem: To je postalo nekaj, kar je resnično sprejeto, ” je dejala. “V preteklosti so podjetja rekla, Hmm, sliši se dobro. Zdaj pravijo, Da, to smo potrebovali. ”

Slika 2

Torej, ali je odprta pisarna preteklost?

V zadnjih nekaj letih se je prešlo iz pisarn z izgledom skladišča do odprtih pisarn. Ampak nekatera podjetja so doživela vse večje težave s sledenjem tega trenda, ali se bo mogoče trend obrnil nazaj?

“Mislim, da je problem, ki se je zgodil v preteklosti, z odprto pirasno da je bila preveč odprta, ” je dejala Jennifer McCord, direktorica dizajna pri Partners by Design. “Ljudje morajo imeti možnost, da se osredotočijo. Kaj sem predvidevala je pravzaprav bolj za razvoj. ”

Napoveduje, da bodo podjetja našla boljše načine prilagoditi svojo različico odprte pisarne z različnimi zasebnimi prostori, glede na vrsto dela. To pomeni, da finančno podjetje morda nima enake prostore kot oblikovalsko podjetje, ampak tako bi dali zaposlenim izbiro in zagotoviti dovolj prostora za zasebno delo.
In osebne pisarne bi lahko doživele povratek. Nekako.

“Mislim, da bomo nekaj vrst pisarne vrnili, ” je dejal McCord. “Morda so mikro-pisarne, vendar bodo prišle nazaj. Ne verjamem, da se bomo vrnili na obsežnost, ki smo jo imeli tudi pred petimi leti, vendar pa obstajajo nekatere funkcije delovnih mest, za katere so potrebni zasebni prostori.”

Izvor : Chicago Tribune