Obstajajo umetnost in znanost razporeditve sedenja pri oblikovanju komercialne pisarne. Če ste naredili vse kot je potrebno, so razporedi skoraj neopazni, in s tem mislimo, da ni nenavadnih postavitev in kosov pohištva, ki izstopajo vsepovsod … samo lepi, privlačni in pravilno razporejeni stoli in fotelji. Število sedežev mora biti naravno in vabiti goste, zaposlene ali delničarje. Po letih oblikovanja in opremljanja poslovnih pisarn, smo opazili tri ključne razporeditve sedežev, ki delujejo v kateri koli pisarni – ne glede na panogo poslovanja.

“Bližji” razpored

Če nastavite dva velika stoli eden proti drugemu, imate sedežni razpored nalašč za pomembne pogovore na 4 oči, prodajne sestanke, sprejem strank, neformalne razgovore in še več. Uporaba stolov oblikovanih z akustično tkanino lahko zmanjša zunanji hrup in motnje ter omogoča osredotočenje na vašega sogovornika. Globoki sedeži in podložen naslon omogočajo boljšo sprostitev in minimalno previdnost. Ne bodite presenečeni, če bo laže skleniti dogovor na takem mestu, kot v hladni konferenčni sobi.

Razpored “ciljne skupine”

Manjše skupine hitreje rešujejo probleme, ko se člani počutijo sproščeno in so na isti valovni dolžini eden z drugim. Namesto pokončne mize z neudobnimi stoli, ustvarite za svoje zaposlene vzdušje dnevne sobe, da bi strateško razporedili kavč in udobne stole. Spremenite kvadraturo prostora za le štiri do šest oseb in nastavite le občasno mizo. Takšna ureditev s kavči in stoli obrnjenimi eden proti drugemu s treh ali vseh štirih strani, boste ustvarili prostor za majhno srečanje, ki omogoča improvizirano kreativnost in reševanje problemov v skupini.

„Samec“

Ker so odprte pisarne in velike površine vedno bolj pogoste, je pravo razkošje poslovnega delovnega prostora zasebnost. Če se pogovarjamo o recepciji, morju miz, nagnetenem hodniku ali sobi za odmor; zasebni prostor, kjer lahko sedimo in se sprostimo je zelo težko najti. Zato vam priporočamo, da vključite “samca”, kjerkoli lahko. “Samec” je stol ali fotelj, ki ponuja možnost zasebnosti s pomočjo akustičnih sten ali v katero koli drugo obliko pregrade. Prav tako predstavlja območje zmanjšanega hrupa in drugih odvračanj pozornosti. Tak razpored je primeren tudi za telefonske klice ali odmor od vrveža poslovanja.

Z uporabo teh treh sedežnih razporedov, boste omogočili zaposlenim in upraviteljem izbiro pri opravljanju njihovega dela. Na ta način se ne bo nihče boril, da najde primeren kraj za sedeti, saj bo na voljo dovolj različnih razpoložljivih prostorov.